LMP: közös európai klímavédelemre van szükség

2019. április 18. 14:14

„Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát” – mondta a párt országos elnökségének titkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2019. április 18. 14:14

Az LMP az éghajlatváltozást tartja a legnagyobb kihívásnak, ezért európai parlamenti választási kampányában egy egységes és közös európai klímavédelem megvalósításáért küzd – mondta a párt országos elnökségének titkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát” – hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté.

Magyarországon is kapjanak európai béreket a munkavállalók! – hívta fel a figyelmet egy másik célkitűzésükre. Ez a párt szerint úgy érhető el, ha a béreket terhelő adók csökkennek, de a környezetszennyező vállalatokat nagyobb közteher fizetésére kötelezik.

Ide sorolta azokat a multinacionális nagyvállalatokat, elsősorban az autógyárakat, amelyek a kormány stratégiai partnerei.

Az LMP „keményen megadóztatná” azokat, akik zöldterületek rovására létesítenek ipari parkot, akik erdőket vágnak ki. „Fizessenek a szennyezők!” – hangsúlyozta.

Kanász-Nagy Máté beszámolt arról is, hogy pártja leadta az EP-választási induláshoz szükséges számú aláírást. Ahogy fogalmazott, jóval többet adtak le, mint korábban, és jóval hamarabb is teljesítették ezt a feladatot.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. április 19. 11:30
„Olyan Európát szeretnénk, amely a megújuló energiaforrásokra épít és ahonnan kivezetik az atomenergiát” – hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté. Ajajjj... ha ezt Angela Merkel megtudja, nagy baj lesz. Úgy állíttatta le Németországban az atomerőműveket, hogy az áramot a továbbiakban majd Franciaországból vásárolják. Kanász-Nagy Máté a francia erőműveket is leállíttatná? Európa két nagyhatalmát akarja romlásba dönteni? A "megújuló energiaforrások" valamit hozzásegíthetnek az áram ellátáshoz, csak éppen a tárolásukkal és a tartalékolással van probléma. Amíg azt nem sikerül megnyugtató módon biztosítani, kénytelenek vagyunk beérni az atomerőművekkel. Tudatlanság? demagógia? Úgy látszik, mind a kettő.
Zsolt75
2019. április 18. 16:50
Az atomenergia-ellenességük bizonyítja a teljes fogalmatlanságukat energiaügyben.
Szvidrigajlov
2019. április 18. 15:46
Meg-meg újuló Szél erőműveket szeretnének? Vagy DK-MSZP-LMP-Jobbik fúziós reaktort? Esetleg a balatoni árapály jelenséget gondolták kiaknázni? Milyen egyéb megújulókra gondolhatnak, amivel januárban fűteni is és világítani is tudok?? Másként hogyan lesz delej a szakócafonomban, hogy az idióta Szél faszbuk bejegyzéseit tanulmányozhassam? Vagy az volna a megoldás, hogy januárban ne is fűtsek?
luzitanxaver
2019. április 18. 15:04
A kizárás napirenden van-e még? Vagy a sziklaszilárd elvek mellé jól jönne azért az a 0,8 mandátum? Az LMP véleményére is kíváncsi lennék, már ami a Greens bevándorlási politikáját, ill. az EU föderális állammá való átszervezését illeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!