Gyurcsány: Orbán régóta nem ura Európa politikájának

2019. április 01. 11:26

„A hazafiság nem gyűlölet, a hazafiság nem félelem, a hazafiság bátor küzdelem a jövőért” – Gyurcsány Ferenc felszólalt a parlamentben.

2019. április 01. 11:26

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője felszólalt az Országgyűlés utolsó ülésén a május 26-ára kitűzött európai parlamenti választás előtt.

Felszólalását azzal kezdte, hogy a kormánypártok évek óta nem állnak beszélő viszonyban az ellenzékkel és a választókkal, ezért az állapotok fenntartása végett nem feléjük intézné felszólalását, hanem a választók felé. A DK-s politikus megkérte a választókat, hogy ne szavazzanak olyan pártra, mely játszik a történelemmel, a „történelem ugyanis nagyobb úr, mint a politika”, Orbán Viktor pedig ebbe fog belebukni. Gyurcsány szerint a „magyar kormányfő” játéka a történelemmel egy megoldhatatlan csapdahelyzetbe sodorta az országot.

A felszólásból megtudhattuk, hogy Erdogan és Trump is játszik a történelemmel gazdasági recesszióba sodorva országukat. „Én nem állítom, hogy a magyar kormányfő ki akarja vinni Magyarországot az Európai Unióból, de hogy szándékától függetlenül ennek a játéknak ez lehet a vége – a Brexit után hívjuk Huxit-nak – abban én biztos vagyok.” Gyurcsány szerint Orbán régóta nem ura már Európa politikájának, ugyanis nem a tettek számítanak, hanem azok következményei.

Gyurcsány szerint lehet a csalódottaknak új utat keresni az elmúlt húsz év nehézségei után, azonban ez nem a „szélsőséges, elitellennes” út, hanem a demokrata európai ösvény, amely a nemzetek nagy közös szövetségét alkotja. „A hazafiság nem folyamatosan megismételt bánat a múlt miatt, a hazafiság nem gyávaság, a hazafiság az nem revans. A hazafiság az küzdelem, azért, hogy a gyermekeinknek, unokáinknak jobb élete legyen, ezt pedig ma, ebben a világban nem tudjuk másképp megcsinálni, mint a többi európai nemzettel közösen. Önök ezt veszélyeztetik!” – emelte ki felszólalásának lényegét Gyurcsány Ferenc a parlamenti felszólalásában.

(Gyurcsány Ferenc Facebook

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. április 02. 08:38
Diplomamunka meglett Ferenc?
Bástyaelvtárs
2019. április 01. 23:16
így max a fideszbirkák nagyon szűk többsége látja, nagyjából a legvéresszájúbbak.... Minden szavadból a gyűlölet fröcsög...
Newman
2019. április 01. 21:01
fletó! Csak bohóckodjál, AZÉRT TARTUNK!!:))
linkeloe
2019. április 01. 19:20
Ezt teszi a kommersz whisky......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!