EPP-frakcióalelnök: Nincs végső döntés a Fideszről

2019. március 26. 11:46

Az Európai Néppárt frakcióalelnökét, Esteban González Ponst faggatták újságírók a Fidesz-tagságról az Európai Parlamentben. Helyszíni tudósításunk.

2019. március 26. 11:46

Esteban González Pons, az EPP-frakció spanyol alelnöke sajtótájékoztatót tartott az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése mellett. Az újságírók a Fideszről is kérdezték őt. A spanyol politikus elmondta: nincs végső döntés a pártban a Fideszről, nincsenek végső határidők sem ebben az ügyben. Az Európai Néppártnak megvan a saját eljárása a kizárásra, de most nem a kizárásról van szó.

A fideszes EP-képviselők helyzetére vonatkozólag arról beszélt: az EPP mint párt nem egyenlő az EPP európai parlamenti frakciójával: vannak nem EP-résztvevő tagpártjaik is, és a frakcióban is ülnek nem EPP-s politikusok. A párton belül az a döntés született, hogy a Fideszt felfüggesztik, de ez nem érinti közvetlenül az EPP-frakcióban ülő képviselőket, és róluk már nem születik döntés az EP mostani ciklusából hátralévő két plenáris ülésezés idejére. „Majd az EP-választás után meglátjuk” – jelentette ki a politikus.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2019. március 26. 13:35
Az EPP Falus Ferenc módra nyakon öntötte magát egy nagy vödör Manfréddal. Gratulálunk a kreténségi csúcsteljesítményhez.
pot_ember
2019. március 26. 13:31
A lényeg : "...A párton belül az a döntés született, hogy a Fideszt felfüggesztik, de ez nem érinti közvetlenül az EPP-frakcióban ülő képviselőket, és róluk már nem születik döntés az EP mostani ciklusából hátralévő két plenáris ülésezés idejére..." Úgy felfüggesztették a néppártból a Fideszt, hogy az általuk delegált képviselőket nem. (egyre ködösebb)
zakar zoltán béla
2019. március 26. 12:12
Taknyukban tekergő álszent pénz-hiúság-hivatal rabszolgák.
luga
2019. március 26. 12:02
Mondjuk úgy, a Fidesz még nem döntött, hogy a választás után mit tesz? Vagy még nem publikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!