Budapest: tüntetnek a szakszervezetek a túlmunka ellen

2018. december 08. 09:50

Az évi ötven nap túlmunka ellen, a tudományos kutatás szabadságáért és a tanszabadságért tüntetnek.

2018. december 08. 09:50

Szombatra a Magyar Szakszervezeti Szövetség hirdetett demonstrációt az évi ötven nap túlmunka ellen, a tudományos kutatás szabadságáért és a tanszabadságért.

A rendezvény résztvevői 10 és 11 óra között a Jászai Mari téren gyülekeznek, majd a Jászai Mari tér-Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon a Kossuth Lajos tér torkolatánál felállított színpadhoz vonulnak. A rendezvény ott várhatóan 12 órától 13 óráig tart.

A demonstráció miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton 10 és 13 óra között a fővárosban a Jászai Mari térnél és a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalon, változhat több autóbusz, köztük az M3-as metrópótló közlekedése is – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A lezárásokat a résztvevők számától teszik függővé; a vonulási iránynak megfelelő forgalmi sávokat lezárhatják a Szent István körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton – olvasható a közleményben.

Közölték: a lezárások miatt változhat a Szent István körútnál a 9-es, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz, a Nyugati pályaudvarnál az M3-as pótlóbusz, az V. kerületben pedig a 15-ös, a 115-ös autóbusz, valamint a City-troli közlekedése.

Frissítés

Megkezdődött a szakszervezetek tiltakozó akciója a munka törvénykönyve tervezett módosítása ellen szombat délelőtt Budapesten.

A szakszervezetek a tiltakozó demonstrációt a többi között a munkaidőkeret egy évről három évre emelése és a rendkívüli munkaidő éves keretének 250 óráról 400 órára növelése miatt szervezték. A tüntetők a fővárosi Jászai Mari téren gyülekeztek, majd elindultak a Szent István körúton a Nyugati pályaudvar felé. 

A tömeg a Kossuth Lajos térre tart - a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével -, ahol a tervek szerint beszédek hangzanak el. A Magyar Szakszervezeti Szövetség, a tüntetés főszervezőjének képviselői egy molinót tartanak maguk előtt, amelyen az olvasható, hogy „Tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen!”.

A demonstrálók szakszervezeti lobogókat, tiltakozó táblákat lehet látni, sokan sípokat fújva vonulnak.

Frissítés

 A Magyar Szakszervezeti Szövetség demonstrációján tüntetők a rendőrsorfalat áttörve bejutottak a Kossuth térre 

(MTI)
    

Összesen 423 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2018. december 08. 18:47
1990-ben kellett volna így tüntetgetni, mielőtt fillerekért eladták az elvtársak majdnem az összes gyárat. Nég mindig nem késő egy alapos LUSZTRÁCIÓS törvényre és annak könyörtelen végrehajtására.
korona
2018. december 08. 18:43
Ezek a szörny pártok beszennyezték a tüntetés tisztaságát. A munka nem politika. Nagyon elegem van már ezekből, amelyek nem ellenzék, hanem ellenség, csak hogy megkaparintsák a hatalmat. Remélem erre nem lesz módjuk. Itt tapasztalhatjuk, hogy a hatalomért MINDENRE képesek. Undorítóak úgy, ahogy vannak MIND !
korona
2018. december 08. 18:41
Ezek a szörny pártok beszennyezték a tüntetés tisztaságát. A munka nem politika. Nagyon elegem van már ezekből, amelyek nem ellenzék, hanem ellenség csak hogy megkaparintsák a hatalmat. Remélem erre nem lesz módjuk.
Edvind Johnsson3.0
2018. december 08. 18:11
Úgy látom a Nyugdíjasok Szakszervezete is kiment a tüncizésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!