Ujhelyi történelemkönyvet küldött Junckernek a botrányt okozó kijelentése miatt

2018. október 31. 20:46

Történelemkönyvet ajándékozott Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Jean-Claude Junckernek, aki Erdély és Románia egyesülését európai ünnepnek nevezte.

2018. október 31. 20:46

Történelemkönyvet küldött Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő a brüsszeli testület vezetőjének múlt heti, botrányt okozó kijelentése miatt, miszerint Erdély és Románia egyesülésének centenáriuma nemcsak román, hanem  európai ünnep is.

Közleményében Ujhelyi leszögezte: Juncker figyelmen kívül hagyta, hogy Erdély elcsatolása a magyarok számára nem ünnep, hanem „fájdalmas, be nem gyógyuló seb”, még ha ebben az esetben valószínűleg nem is tudatos sértésről van szó, „sokkal inkább ismeret- vagy figyelemhiányból fakadó udvariatlanságról”. A képviselő ezért egy angol nyelvű történelemkönyvet küldött a bizottság elnökének, hogy „jobban megismerhesse a magyarok és Magyarország sikerekben és sorstragédiákban egyaránt gazdag történelmét”. „Ezek szerint van mit tanulnia” – mutatott rá Ujhelyi István.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Juncker „európai elhivatottságához és a közös európai értékeink iránti elkötelezettségéhez nem fér kétség, még akkor sem, ha az Európai Bizottság elnökeként végzett munkájának mérlege sok tekintetben vitatható”.

„Az európai intézményeket irányító jobboldali-néppárti politikusok nem vizsgáztak túl jól a közösséget érő társadalmi problémákkal és az uniót szétfeszítő populista erőkkel szemben. Főleg nem a saját pártcsaládjukon belül épülő bomlasztókkal szemben” – írta a szocialista politikus.

(MTI)

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leech1
2018. november 02. 13:28
Fognak még a fejeddel focizni , te görény !
Béna Géza
2018. november 02. 09:21
A szar-gentini jelentés elfogadásakor öröm ünnep volt az európai parlamentben ezt tudomásul kel venni a magyarokat bántalmazni megalázni lemészárolni Európában dicsőségnek számít ha még azt is hozzá teszem hogy hozzá értök szerint úgy tervezték, a magyarokat 2030-g ki söprik a Kárpátmedencéből úgy hogy szép kilátásaik vannak De én a mondó vagyok hogy Hajrá Magyarok csak azért is
szalard
2018. november 02. 09:16
Jó lett volna, ha Újhelyi maga is elolvasta volna azt a történelemkönyvet, mert akkor megtalálta volna benne a magafajták elnevezését is: haza- és nemzetáruló...
amarna
2018. november 02. 08:46
Szánalmas kísérlet hazaárulókám---NEM TUDOD VISSZANYALNI MAGAD A HAZÁDBA.....leírtunk komcsi !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!