NATO-főtitkár: Oroszországnak be kell tartania a nukleáris erőket szabályozó egyezményt

2018. október 03. 15:44

Moszkva növelte fegyverarzenálját, míg a NATO-szövetségesek nemcsak, hogy csökkentették, de fel is számolták az egyezményben felsorolt eszközöket.

2018. október 03. 15:44

Oroszországnak be kell tartania az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) kötött egyezményben foglalt kötelezettségeit - jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben a katonai szövetség védelmi minisztereinek kétnapos találkozójára érkezve szerdán.

Jens Stoltenberg újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a NATO valamennyi tagállama egyetért azzal, hogy Oroszországnak a megállapodásban előírtak szerint átlátható és ellenőrizhető módon be kell számolnia rövid és közepes hatótávolságú rakétáinak fejlesztéséről, gyártásáról és telepítéséről, ugyanis az az európai biztonság és stabilitás kulcsfontosságú eleme.

Amíg Moszkva növelte fegyverarzenálját, addig a szövetségesek nemcsak, hogy csökkentették, de fel is számolták az egyezményben felsorolt eszközöket. Mindennek tudatában, a megállapodás bármilyenfajta megsértését a tagállamok nagyon komolyan veszik – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. október 03. 18:36
VICA versa
a hun
2018. október 03. 17:41
Hányszorosa az USA "védelmi" kiadása az oroszországinak?!-melyből bőven jut fegyverarzenál Lengyelországba, Litvániába, Romániába...
Akitlosz
2018. október 03. 17:25
"Mindennek tudatában, a megállapodás bármilyenfajta megsértését a tagállamok nagyon komolyan veszik – tette hozzá." Az almaexport betiltása után betiltják a tengervíz exportot is Oroszországba.
Akitlosz
2018. október 03. 17:23
"Moszkva növelte fegyverarzenálját, míg a NATO-szövetségesek nemcsak, hogy csökkentették, de fel is számolták az egyezményben felsorolt eszközöket. " A NATO tizenötször annyi pénzt költ katonai kiadásokra, mint Oroszország. Úgyhogy nem kicsit megalapozatlan az Oroszországgal riogatás. Főleg, hogy a NATO nyomul Oroszország felé és nem Oroszország a NATO felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!