A megtorlás fogaskerekei: '56-os perekről indított honlapot a NEB

2018. június 15. 15:03

Az 1956 utáni megtorló pereket és azok működési mechanizmusát bemutató honlapot indított Nagy Imre kivégzésének 60. évfordulóján a Nemzeti Emlékezet Bizottsága.

2018. június 15. 15:03

Nagy Imre miniszterelnök és a vele egy ügyben halálra ítélt mártírtársai kivégzésének 60. évfordulóján, speciálisan erre a célra kialakított honlapon (perek56.hu), egy, az 1956-os forradalom utáni megtorló perek működési mechanizmusának feltárására fejlesztett adatbázist tesz közzé a Nemzeti Emlékezet Bizottsága.

A NEB célja, hogy emléket állítson az áldozatoknak, megnevezzék a végrehajtókat (bírók, ülnökök, ügyészek, nyomozók), s utóbbiaknak bemutassák az egyes eljárásokban játszott szerepét. Elsőként annak a 125 pernek a strukturált anyagát bocsátják a nyilvánosság elé, amelyekben végrehajtott halálos ítélet született.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NemSzűrt
2018. június 15. 15:22
Tutsek Gusztáv 62 halálos ítéletet hirdetett https://tinyurl.hu/2Fvk/ Toroczkai büszke lehet a papára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!