Elküldte a Soros-tervet az osztrák államfőnek Szijjártó Péter

2018. május 09. 10:34

Szijjártó megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait, mert korábban Alexander Van der Bellen azt nyilatkozta, Soros Györgynek nincs köze a bevándorlási hullámhoz – közölte Menczer Tamás.

2018. május 09. 10:34

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait, mert Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz – közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

Menczer Tamás közleménye szerint az elmúlt hetekben Ausztriában is a politikai viták középpontjába került a Soros-terv. A helyettes államtitkár kiemelte: Soros György maga használja a terv szót, és részletesen leírja, hogy migránsok millióit akarja behozni Európába, majd szétosztani. „Olvasható az is, hogy Soros György fel akarja számolni a nemzeti határokat, valamint szerinte az Európai Uniónak jelentős összeggel kell támogatnia a migránsok betelepítését, és ezt a pénzt a tagállamoktól kell elvonni” – áll a közleményben.

Menczer közlése szerint Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz, ezért Szijjártó Péter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait. A levélben a magyar külügyminiszter tájékoztatja az osztrák államfőt arról, hogy Magyarországon nagy vitákat váltott ki a Soros-terv, majd a magyar emberek az áprilisi parlamenti választáson egyértelműen az ország biztonságának és szuverenitásának megvédése, és a migráció megállítása mellett döntöttek – ismertette Menczer Tamás. 

A helyettes államtitkár felidézte: a magyar külügyminiszter Alexander Van der Bellen nyilatkozata után már közölte, sajnálja, hogy az osztrák államfő Soros György és a migránsok oldalára állt. „Ha Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, akkor erről majd az osztrák választóknak kell elszámolnia. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét” – írta közleményében Menczer Tamás.

(MTI)

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Babivadász
2018. május 09. 13:08
„Olvasható az is, hogy Soros György fel akarja számolni a nemzeti határokat " Az Unióban nincsenek határok mindenki arra megy amerre lát. Az uniós polgárokat a svájciak sem ellenőrzik a határon.
Rasdi
2018. május 09. 12:22
Kár a primitív propagandaszöveget külföldön is terjeszteni. Maga a migránsprobléma valóban létezik, és a súlya is van akkora, mint amit a fideszes/kormányzati propaganda tükröz. De ez a migránskérdés csak egy eleme a "globalizációs emberkohónak", amelyik egységes "multikulturális" (valójában kulturális egyenkatyvasz) embertömeget akar világszerte előállítani. Olyan embertömegeket, amelyek jellegét tekintve egységesen esznek-isznak-fogyasztanak-fesztiváloznak-csápolnak, azaz csereszabatos munkaerők és fogyasztók (és azontúl semmik). Ez része csak annak az évtizedekkel ezelőtt felgyorsult (és bár alapvetően természetes, de mesterségesen gyorsított) globalizációs folyamatnak, amelynek része volt az EU is a maga folyamatos bővítésével. Ennek következtében kissé hiteltelen ez a látványos erőlködés azok részéről, akik annak idején a többi akkori parlamenti párttal (kivéve a MIÉP-et) együtt kampányoltak a csatlakozásért.
krotak
2018. május 09. 12:22
Hozzászólótársaim a felszínt kapirgálják. Soros mondta, nem mondta, nem azt mondta, azt mondta, de nem úgy értette, stb. Soros a nem létező háttérhatalom kirakatbábuja. Ő kapta a feladatot, hogy zsoldoshadserege révén brutálisan beavatkozzon államok belügyeibe, és madzagon rángassa az EU-t, meg az ott levő marionettfigurákat.
hátakkor
2018. május 09. 12:19
Az osztrák államfő maga is a Soros terv rèsze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!