Versmaratont tartanak az Akvárium Klubban

2018. április 11. 10:27

A költészet napja alkalmából szerdán 12 órán át verseket szavalnak az Akvárium Klubban.

2018. április 11. 10:27

Elkezdődött a nyolcadik Versmaraton szerdán délelőtt a budapesti Akvárium Klubban, ahol 12 órán keresztül kortárs költők szavalják verseiket a költészet napja alkalmából.

A vers, a művészet a lélek oxigénje, akkor figyelünk fel rá, amikor elkezd fogyni körülöttünk – fogalmazott Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke, aki szerint a Versmaraton arra is ösztönöz, hogy ne csak ezen az egy napon foglalkozunk a költészettel, a kortárs szerzőkkel.

A rendezvényen Az év versei 2018 antológiában szereplő 100 költőből 58 olvassa fel költeményeit. A Versmaraton a Magyar Írószövetség, a Magyar Napló Kiadó és a közmédia közös rendezvényen.

Mucsányi Marianna, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója a megnyitón kiemelte: ahhoz, hogy a költészet mindenkihez eljusson, szükség van a Versmaratonhoz hasonló rendezvényekre.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2018. április 11. 17:23
Sírvers Ide helyezték Orbán Viktort azóta fél ország ül víg tort.
Natali
2018. április 11. 15:45
Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Olyan embert keresek, aki meghív engem. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/iykWCV oldalon Ezen az oldalon is elérhetőek a kapcsolati adatai
fogd a pénzt és kuss
2018. április 11. 14:23
csak h ne fulladjon unalomba a maraton: (mta-sztaki-n találtam) Lőwy Árpád: Disznólkodni szabad JUBILEUM Őméltósága hatvan éves, S a tisztviselõk estélyt adnak, Tûntetõ kifejezéséül A szeretetnek és hódolatnak. Lesz tószt, album, alkalmi vers - s más Egyéb, ami hûn feltûnteti, Hogy tudása és tapintata, S bölcsessége mily sok neki. Én nem megyek. - Egy vacsoráért Nyolc forintot én most nem adok; Hisz ennyi pénzért én nem segget, Hanem picsát is nyalhatok...
kulalak
2018. április 11. 13:42
Ebből többet a mai nap, Mandiner! Hagyomány! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!