Jelentős támogatást kap a premontrei rend

2018. január 25. 15:52

Az egyházi szervezet oktatási, szociális, kulturális és vallási törekvéseinek megvalósulását támogatná a kormány.

2018. január 25. 15:52

Négy éven keresztül összesen 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a 2020-ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Gödöllőn.

Soltész Miklós elmondta, hogy az összeget még egy tavalyi kormánydöntés ítélte oda a rendnek, és abból Gödöllőn, Keszthelyen, Türjén, Zsámbékon és Nagyváradon fognak az egyházi szervezet oktatási, szociális, kulturális és vallási törekvései megvalósulni.  Hozzátette: Gödöllőn és Keszthelyen a két iskolát felújítják, Zsámbékon fejlesztik az ott élő nővérek környezetét, Csornán idősotthont építenek, Türjén renoválják a késő román kori templomot. Nagyváradon pedig a premontrei templom felújításához járul hozzá a kormány – fűzte hozzá az államtitkár. 

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2018. január 26. 13:04
Térdelnek a csuhások, ahogy látom.
péterx
2018. január 26. 07:37
Jó befektetés ez a támogatás , mert a premontrei rend munkája nyomán az emberi erőforrások növekednek hazánkban .
Nagyvárad
2018. január 25. 18:00
Nagyváradon a Premontrei Főgimnáziumot kéne még visszaszerezni. A templom renoválása a kezdet. Örök hely a magyar szabadságharcosok sorában a Szabadságra Vágyó Ifjak Szervezetének https://hu.wikipedia.org/wiki/Szabads%C3%A1gra_V%C3%A1gy%C3%B3_Ifjak_Szervezete http://bit.ly/2naQNY3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!