Soha ilyen népszerű nem volt a Fidesz

2017. december 11. 09:29

A Fidesz megdöntötte saját támogatottsági rekordját, a Jobbik pedig elérte idei eddigi legnagyobb mélypontját – derül ki a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatásából.

2017. december 11. 09:29

A Fidesz népszerűsége folyamatosan növekszik, míg a két legnagyobb ellenzéki párt vergődik – közölte hétfőn a 24.hu, a  Republikon Intézet friss közvélemény-kutatására hivatkozva. 

Eredményeik szerint a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik az idén májusi mélypont óta, így jelenleg 57 százalékon áll. Ezzel szemben a Jobbik 13 százalékos az MSZP pedig 11 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A Jobbiknál idén ennél alacsonyabb támogatottságot még nem mért a Republikon Intézet – írják. 

A felmérés szerint az LMP és a DK tartja 5-6 százalékos támogatottságát, ahogyan – ennél kisebb mértékű támogatottságát – a Momentum, az MLP és az Együtt-Párbeszéd is. Mindezek mellett azonban az emberek 40 százaléka jelenleg sem tud pártot választani – közölték. 

(Kép: Pártpreferencia a teljes népességen belül – 2017. november/24.hu/)

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2017. december 13. 00:05
Gondolkodtam, hogy az első bekezdésedben írtakra reagáljak-e érdemben. Csak megteszem, és ennek egy kifejezés használata az oka: elemzés cél. Innentől magyarázhatom, hogy az adatokat hogyan korrekt értékelni, és hogy ez hogyan alapja egy kormányzati ciklus elemzésének. Mert a kettő: a szakaszokra bontott adatsorok értékelése és az értékelés eredményének felhasználásával történő elemzés bizony nem ugyanaz. Itt érthettél félre valamit alaposan ott is, és a vitánkban is. Tényleg jó éjt.
Wazav
2017. december 12. 23:18
Akkor nem jól fejezted ki magad. A modellezésben van ilyen, strukturális törésnek hívják, ha más gazdpol rezsimet kell értékelni. Viszont ha a Fidesz gazdpolját akarjuk értékelni, 2010-től kell venni, a tanulmány is emiatt vette annak. Ez nem közhely, ez elemzési cél. A nem értetted meg és a nem értesz egyet nem ugyanaz. Kettőt kérdeztél: MAT, amit linkeltem, és kata-kiva bemutatása, amiről semmit nem beszéltem. Hamár csúsztatás. 1. 2012-ben előztek meg minket a lengyelek, ahogy írtam, Orbán alatt, azóta fej fej mellett, ahogy a linkelt ábrád is mutatja http://gvi.hu/grafikon/29/az_e..?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201712 2. Senki nem állította egyik mondatnak sem az ellenkezőjét Viszlát, uram
Wazav
2017. december 12. 12:01
nem is, 49,4% a 2011-es, szóval teljesen érthetetlen, hogy mire fel mondod, hogy 2011-esek a szövegeim, amikor az első kifejtésemben a 48,5% szerepelt.
ThunderDan
2017. december 11. 18:49
Természetesen ez (13%-os, 2009-es szint ALATTI ún. Jobbik!) nem hír Török Gábor fb oldalán. Ahogyan a Nézőpont sem volt az. Helyette, roppant "aktuálisan" Torgyánról és Csurkáról lamentál. Amikor persze 1-2%-ot erősödött bármelyik kvk-nál az ún. Jobbik, abban a minutumban megosztotta azt valami bombasztikus címadással... A "nagyon független" Török Gábor, LOL. :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!