Lázár: Megveszi az állam a Bálnát

2017. november 30. 15:58

Soros szervezetei bevándorláspártivá akarják tenni az országot, 60-70 milliárd forint bírság fenyegeti Magyarországot a baloldal miatt, megveszi az állam a Bálnát – többek között erről is beszélt Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

2017. november 30. 15:58

A Soros György által támogatott szervezetek az elmúlt két évben mindent elkövettek Budapesten, Brüsszelben és Berlinben azért, hogy megváltoztassák Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontját, és bevándorláspártivá tegyék az országot – mondta a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. A kormány azonban ellenáll: Magyarországot nem lehet bevándorlóországgá tenni –jelentette ki a tárcavezető, aki közölte, hogy a kormány megtárgyalta a belügy- és a hírszerzésért felelős miniszter jelentését a nyugat-európai sajtóban napvilágot látott „Soros-akták” ügyében. A jelentés döntő része államtitok – jegyezte meg, de kiemelte: azért volt szükség a jelentésre, mert a magyar államhatár védelme, a szuverenitás garantálása nemzetbiztonsági kérdés. Lázár János úgy fogalmazott: nem a kormány támadta a Soros-szervezeteket, hanem ezek akarják megváltoztatni a magyar döntéshozók álláspontját.

Bírság fenyegeti Magyarországot

Lázár János kifejtette, hogy mintegy 60-70 milliárd forint uniós bírság fenyegeti Magyarországot a 4-es metró MSZP-hez és SZDSZ-hez köthető szabálytalanságai miatt. A kormány megállapította, hogy a szabálytalanság megcáfolhatatlan, de igyekszik tárgyalásos úton csökkenteni az összeget – mondta. Lázár János azt is közölte: felkérték Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy különítse el a bírság fedezetét a 2018-as költségvetésben, azzal a megkötéssel, hogy az egészségügyet, a szociális szférát és az oktatást nem érintheti elvonás. Ismertette: a 452 milliárd forintos metróberuházásban 272 milliárd forint esetében lehet szó a volt szocialista, szabad demokrata kormány korrupciós ügyéről, ebből 166 milliárdot valószínűleg elloptak. Utóbbi összegből 76 milliárd forint érkezett az uniótól, a többi a magyar adófizetők hozzájárulása volt – fejtette ki.

Fejlesztések, felújítások

A kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Több kabinetdöntést ismertetve arról is beszámolt, hogy jóváhagyták a győri Xantus János Állatkert átfogó fejlesztését, támogatták Szeged közlekedésfejlesztési koncepcióját, hozzájárultak az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez, és döntöttek arról is, hogy 2017-2018-ban 100 milliárd forintos útfelújítási programot hajtanak végre.

(MTI)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2017. november 30. 21:07
Ildikó ma is nagyon szerethető volt...........
Bell & Sebastian
2017. november 30. 17:42
Ennyi fölösleges és nélkülözhető szar mellé minek még egy? Csak pénzt számolni tudnak az ügyvéd urak?
Mich
2017. november 30. 17:20
Áprilisban, amikor Orbán ott bejelenti az újabb 2/3-ot, akkor biztosan tele lesz.
csuka
2017. november 30. 17:17
http://index.hu/gazdasag/2017/11/30/egyre_budosebb_a_sikersztori/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!