Huszonnégy órás metróüzemet szeretne Vitézy Dávid

2017. november 16. 08:04

Vitézy szerint a belváros nem ürül ki fél tizenkettőkor, igény pedig lenne az éjszakai metróra.

2017. november 16. 08:04

Vitézy Dávid szerint meghaladott szemlélet az a budapesti tömegközlekedésben, hogy az utolsó metró 23:35-kor induljon a belvárosból. A korábbi BKK-vezér Facebook-bejegyzésében az akár 24 órás metróüzem bevezetésének gondolatával is eljátszott.

A közlekedési szakértő szerint péntek-szombat esténként kéne 1-2 órával meghosszabbítani a metrók üzemidejét, vagy akár azon is elgondolkodni, hogy a hétvégi éjszakákon folyamatos, 24 órás üzemet vezessenek be mind a négy vonalon.

Vitézy szerint abból adódóan, hogy a budapesti metróhálózat óriási területet fed le, és rengeteg embert ér el a lakótelepi zónákon keresztül, időszerűvé vált a 23:35-ös üzemzárás – ez Európa metróhálózatai között is az egyik legkorábbi időpont, sok helyen hétvégenként hajnal 2-ig közlekednek a metrók, vagy akár 24 órás üzemben működnek.

Hozzátette, utasszám-növekedést várna a metrók éjszakai üzemétől, mivel amikor 2011-ben 24 órás üzemre váltott a 4-es és a 6-os villamos, a körúton jelentősen megugrott az utasszám, és többen választották a kényelmesebb villamosokat a zsúfolt éjszakai buszok helyett. Leszögezte: pazarlás, hogy a metróink öt órán át állnak éjszakánként, hiszen a belváros nem ürül ki fél tizenkettőkor, társadalmi igény pedig bőven lenne az éjszakai metróra.

Az üzemzárás időpontjai Európa jelentős metróvonalain. Fotó: Vitézy Dávid, Facebook

(Borítókép: MTI)

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2017. november 16. 22:04
"...társadalmi igény pedig bőven lenne az éjszakai metróra" Legkomolyabb igény a home-lessek részéről lenne. Nem véletlen, hogy New Yorkban is éjszakára lezárják a metrót, így csak a behúzott rácsoknál éjszakáznak nevezettek. Aki éjszakázik, talál éppen elég éjszakai járatot, vagy fizesse ki a taxit! Gondolom V. nem végzett számításokat, hogy ez mennyibe fájna az adófizetőknek, akik éjszaka általában otthon alszanak.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. november 16. 20:59
Ez egy jobbegyenes volt a Tarlósnak meg a fidszének. Lazán korszerűbb és fejlettebb országban is élhetnénk. Nem az a nagy esemény, évtizedeken keresztül, hogy jár metró.
kuzmics
2017. november 16. 18:22
Vitézy benevez a 2019-es főpolgármesteri választásra.
csi
2017. november 16. 12:30
Éjszaka aludni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!