Kara Ákos: Teljes wifi-lefedettséget kapnak az iskolák

2017. október 16. 11:14

Az állami és egyházi iskolák 2019 végéig szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak – közölte Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

2017. október 16. 11:14

Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig – jelentette be Kara Ákos hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára elmondta: a kormány döntése alapján minden állami és egyházi fenntartású általános iskola és középiskola, valamint szakképzési intézmény számára biztosítani fogják a gyorsabb internetkapcsolatot.

Minden 500 fő alatti iskolában legalább 100 Mbit/s, minden ennél nagyobb iskolákban pedig legalább 1 Gbit/s sávszélességet szeretnének megvalósítani. Emellett minden állami fenntartású általános iskola és középiskola, szakképzési intézmény és – első körben – 148 egyházi iskola kap teljes wifi-lefedettséget – tette hozzá a politikus.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2017. október 16. 13:30
Az se lenne rossz, ha a város közepén nem 10/1 Mbites netre lehetne előfizetni csak, mert a szolgáltatónak nem érte meg kihúzni az optikai kábelt. Persze ahhoz véget kéne vetni a kartellnek és törvény szabályozás is kéne, de hát mit képzelek én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!