Republikon: Nőtt a Fidesz, csökkent a Jobbik és az MSZP népszerűsége

2017. szeptember 01. 12:27

A pártválasztók körében 52 százalékon áll a Fidesz a Republikon Intézet felmérése szerint.

2017. szeptember 01. 12:27

A biztos pártválasztók körében 52 százalékra emelkedett a Fideszt támogatók aránya, miközben a Jobbik és az MSZP népszerűsége is csökkent az elmúlt hónapban ugyanebben a körben – hozta nyilvánosságra a Republikon Intézet augusztusi közvélemény-kutatását a 24.hu.

A Fidesz a pártválasztók körében egy százalékkal tudott javítani augusztusban a népszerűségén és ezzel 52 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A Fidesz népszerűsége a teljes népesség körében nem változott, a júliusi adatokhoz hasonlóan 30 százalékon áll. 

Csökkent viszont a Jobbik és az MSZP népszerűsége. A Jobbik támogatottsága egyszámjegyűvé vált, ugyanis a július 10 százalékhoz képest augusztusban csupán 9 százalékot mért neki a Republikon a teljes népesség körében. De Vona Gábor pártja a biztos pártválasztók körében is csökkenést szenvedett el, így 16 százalékon áll a párt. Az MSZP a teljes népességen belül 8 százalékon stagnál, míg a pártválasztók körében egy százalékos csökkenést követően 14 százalékon áll. 

A felmérés azt is mutatja, hogy bár a Jobbik a második legerősebb párt Magyarországon, a baloldali-liberális ellenzék összességében jóval népszerűbb, mint Vona Gábor pártja. Ennek az az oka, hogy a DK és az LMP is rendelkezik 3 százalékos támogatottsággal a teljes népességen belül, sőt a biztos pártválasztók körében 5 százalékos (parlamenti bejutási küszöb) népszerűségnek örülhetnek. A Momentum a teljes népességen belül 2, a pártválasztók között 3 százalékon áll. A biztos pártválasztók körében az Együttnek 2 százaléka van, míg a Magyar Liberális Pártnak és a Párbeszédnek 1 százaléka. A teljes népességen belül a Párbeszéd mérhetetlen, viszont Juhász Péter és Fodor Gábor pártja itt is kapna 1 százalékot.

A Republikon Intézet azt is vizsgálta, hogy az egyes pártok szavazói mennyire tartják magukat jobb vagy baloldalinak. Ebből a kutatásból az derült ki, hogy Fidesz szavazói kicsit jobboldalibbnak tartják magukat, mint a Jobbik követői. 

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2017. szeptember 03. 11:39
Ez amolyan taktikai közvéleménykutatás..
békalepcse
2017. szeptember 02. 08:15
Egy hír ami tovább növelheti a fidesz népszerűségét. http://www.atv.hu/belfold/20170901-bejelentettek-egyutt-indul-jovore-a-dk-es-a-bokros-lajos-vezette-moma
ThunderDan
2017. szeptember 01. 22:01
Tényleg, "törökgáborelemez" még nem osztotta meg azt a mérést az fb oldalán. Egyelőre várunk... :))))))
katus
2017. szeptember 01. 21:03
PROPAGANDISTA ESETE AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSSAL Mint korábban már beszámoltam róla, jogerősen pert nyertem az iSzolnok.hu ellen, mivel gátlástalanul hazudoztak rólam. Hortobágyi Zoltán főszerkesztő - vagy mi - azonban úgy gondolta, hogy rá nem vonatkoznak a magyar jogszabályok, és a bírósági döntések, ezért egészen egyszerűen nem tett eleget az ítéletben foglataknak. Emiatt kénytelen voltam végrehajtási eljárást indítani ellene, aminek eredményeképpen végre megjelentette a helyreigazítást a rólam hazudozó cikk előtt, vagy 8 hónap késéssel. Tanulság: mindig vannak emberek, akik nem értenek a szép szóból. A helyreigazítás szövege a következő: "Helyreigazítás. A Kecskeméti Törvényszék az alábbiak közlésére kötelezte lapunkat: A portálunkon 2016. augusztus 14-én „Szoty(or)i megint el van szontyolodva” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy „Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke és önkormányzati képviselője hazugságokkal alázta és sértegette egy súlyosan beteg, nála idősebb képviselőtársát. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy volt olyan tagja a Jobbiknak Szolnokon, akit Szotyori-Lázár Zoltán közreműködésével tárgyalás és meghallgatás nélkül zártak volna ki a pártból." (A képen Hortobágyi Zoltán SZDSZ-es képviselőjelölt.) https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21192124_1488866017839297_5631147448675463547_n.jpg?oh=53b76afc17ebfdd3b5c3d43ed1e8869a&oe=5A160C6B
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!