Megnyílt Gulyás Mártonék új választási rendszerért küzdő Agórája

2017. szeptember 02. 10:04

Nyolc ellenzéki párt részvételével nyitott az igazságosabb választási rendszer kidolgozásáért küzdő Közös Ország Mozgalom Agórája – azt mondják, ha törvényjavaslatukat nem fogadják el, polgári engedetlenségi akcióba kezdenek.

2017. szeptember 02. 10:04

Korábbi cikkünkben már írtunk a Gulyás Márton aktivista által gründolt Közös Ország Mozgalomról – ők azok, akik október 23-ig az ellezéki pártok részvételével egy új választási törvényről szóló javaslatcsomagot dolgoznak ki, majd a parlamenti pártok segítségével az Országgyűlés elé terjesztik azt.

Reményeik szerint az új törvényt – amelyet jelen állás szerint nyolc párt készül megfogalmazni – október 23-án elfogadja a parlament, ellenkező esetben polgári engedetlenségi akcióba kezdenek.

A javaslat kidolgozásához egyedi helyszínt választott a mozgalom: az Alkotmány utcában, a parlament épülete előtt egy könnyűszerkezetes fémkockát, az Agórát állították fel – ennek péntek délutáni megnyitásáról a 444 közölt részletesebb cikket. A megnyitó eszerint párszáz ember előtt történt, október 23-ig pedig az Agórán fognak összegyűlni az ellenzéki pártok képviselői, hogy reményeik szerint egy új, igazságosabb választási törvénycsomagot dolgozzanak ki.

Nyitóbeszédében az alapító Gulyás Márton azzal kezdett: 2010 óta nem volt rá precedens, hogy az ellenzéki pártok közösen dolgozzanak egy cél érdekében. Valóban – az Agórán már pénteken megjelentek a pártelnökök: Molnár Gyula az MSZP-től, Gyurcsány Ferenc a DK-tól, Hadházy Ákos az LMP-től, Karácsony Gergely a Párbeszédtől, Juhász Péter az Együttől, Orosz Anna a Momentumtól, Bokros Lajos a MoMától, és Fodor Gábor a Liberálisoktól.

A Jobbik – akivel korábban már egyeztettek a mozgalmárok – az érdemi munkában végül nem vesz részt, de kijelentette, egy igazságosabb választási rendszerről szóló törvényjavaslatot támogatni fog. A Fidesz pedig érthető módon nem reagált a Közös Ország megkeresésére.

Összesen 341 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. szeptember 03. 16:53
Egyszerre szánalmasnak, és egyben nevetségesnek tűnik az ellenzéki összefogás ennek az alaknak a vezetésével.Gulyás Márton olyan figura akinek megszólania sem kell azért ,hogy kiderüljön a gyenge szellemi képessége.
illiberator
2017. szeptember 03. 16:40
GM, Conchita Wurstra emlékeztet; e kép pedig egy orális szex jelent.
smarton
2017. szeptember 03. 15:51
Erre a placcra van engedély? Mert én meg egy jacuzzit szeretnék a Parlament elé. Esetleg többet, fedél is legen felette, meg öltöző.
kurbitalis
2017. szeptember 03. 12:23
egy hernyóvállú, undorító féreg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!