Völner szerint az EB nem akar megegyezésre jutni a civil törvénnyel kapcsolatban

2017. augusztus 15. 09:07

A helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában – mondta Völner Pál a Kossuth rádió kedd reggeli műsorában. Az államtitkár szerint az EB célja, hogy az ügy még idén az Európai Unió bírósága elé kerüljön.

2017. augusztus 15. 09:07

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában.

Völner Pál a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden reggel arról beszélt, hogy az eljárás rövid határidői is azt valószínűsítik, hogy „nem a megegyezés irányába kívánták elvinni az ügyet”, hanem az volt a cél, hogy az minél hamarabb, még az idén az Európai Unió bírósága elé kerülhessen.

Az államtitkár azt mondta, a jogalap megnézése előtt nyilvánított véleményt a kérdésben a testület, így most a felsőoktatás szabadsága helyett a szolgáltatások szabad áramlása miatt folyik az eljárás Magyarország ellen. Megjegyezte: nem láthatóak a jogi érvek, amelyek alapján az uniós jogi fórum elé kerülhetne az ügy, hiszen a három fő problémakörről „időközben bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban kezelhető”.

(MTI)

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saci43
2017. augusztus 15. 14:36
"A helyzet kiélezésében lehet érdekelt az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási és a civil törvény módosítása körül zajló vitában"- Ne nézzétek már hülyének a választókat, egyedül a ti érdeketek a "helyzet kiélezése" , hogy elmondhassátok: "Keményen harcolunk a brüsszeli bürokratákkal a magyar nemzet megmentéséért." No meg Soros ellen. Közben meg sunyi mód kiegyeztek:" A kameráknak harcol, valójában totális hátraarcban a kormány a CEU ügyében"
balbako_
2017. augusztus 15. 12:20
Ez jogi kérdés és nekik csak politikai érveik vannak.
pitypang1125
2017. augusztus 15. 11:36
Amint beteszi a lábát Magyar földre, le kell tartóztatni azonnal, állam ellenes szervezkedésért!
Berecskereki
2017. augusztus 15. 10:14
Vettem a fáradságot és kikértem 2004. április 5.-én kelt "A Magyar Köztársaság Miniszterelnökének és New York Állam Kormányzójának Közös Nyilatkozata" c. 2 oldalas dokumentumot. Ehhez kapcsolódik a 2004. évi LXI. törvény, amely ezt követően 2004. június 21-i ülésnapján lett elfogadva. A kettő együttesen - plusz Soros György levele - bizonyítja, hogy már akkor sem működött megfelelően a felsőoktatási törvény értelmében. Ezért volt szükség a 2004. évi törvényre, amely trükközéssel felpuhította a felsőoktatási törvényt. Ezért nevezték el Lex-CEU törvénynek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!