Európa küzdelme a klímaváltozással

2017. július 11. 08:43

Európa klímaváltozással folytatott küzdelmére most Cipruson nagyítottak rá.

2017. július 11. 08:43

Reális lehet a kutatók félelme, mely szerint a mediterrán éghajlatú országokban egyre több víz fog elpárologni, mielőtt elérné a föld alatti vízmegtartó rétegeket – írja az Euronews. Ahhoz, hogy megtudják, milyen sebességgel tud áthaladni a folyóvíz az egyre növekvő üledékeken keresztül, a kutatók folyamatosan földmintákat vesznek .

A Cipruson folytatott kutatás segít a helyi mezőgazdaságnak, hogy alkalmazkodni tudjon a vízellátás változásához. A klímaváltozás vízügyi hatásaival foglalkozó európai kutatás egyébként rendkívüli módon szerteágazó, a videóban is látható ciprusi csupán egy szelete ennek.  

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. július 11. 19:45
Az ázsiai klímaváltozást hol kutatják, Izlandon? Akármi is történik Cipruson az nem európai klímaváltozás.
ÁlcanélküliÜrügymutyiszter
2017. július 11. 12:34
A Földközi tenger pár millió évvel ezelőtt kiszáradt már egyszer. Ha felborul a klíma könnyen előfordulhat újra, igaz az nem 100 év alatt fog lezajlani.
Knerten
2017. július 11. 08:50
Ideje megint egy kicsit rettegni-nyafogni, addig se kell az égető, valós problémákkal foglalkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!