LMP: Orbánék felelőssége a régiótól való leszakadás

2017. június 20. 11:58

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese úgy nyilatkozott: az Orbán-kormány elhibázott gazdaság- és társadalompolitikája miatt szakadt le a magyar életszínvonal a környező országokétól.

2017. június 20. 11:58

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes keddi sajtótájékoztatóján az Eurostat adataira hivatkozva kijelentette: Magyarországon a fogyasztás az uniós átlag 63 százalékán stagnál. Míg 2005-ben csupán a cseh és a szlovén adat előzte meg a magyart, tavaly már csupán Bulgária és Horvátország állt mögöttünk, még Románia is beérte Magyarországot. 

A politikus úgy látta: a Fidesz-kormány felgyorsította rossz társadalom- és gazdaságpolitikáját, mindenek elé helyezte az olcsó munkaerőre alapozott versenyképességet, így mostanra a háztartások szinte minden tartalékukat felélték. 

A GDP növekedéséből az emberek nagy része nem részesül – folytatta – a társadalom egyre jobban szétszakad. Azt mondta: a multik helyett a kis- és közepes vállalkozásokat kellene támogatni, többkulcsossá kellene tenni a személyi jövedelemadót és adómentessé a minimálbért. Hozzátette: pártja 500 milliárd forinttal növelné az oktatás–és egészségügy forrásait.

(MTI)

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2017. június 20. 21:30
Böske néni. Most ráztuk le a kàdárizmust végre. Eddig tartottàk magukat az elvtársak.
jetta84
2017. június 20. 15:08
Az a baj, hogy tényleg ezt közölte az eurostat.Baj az,hogy a számok falsok és egymásnak ellentmondanak.Kis kutakodás után megtaláltam az oecd honlapján ezt a bizonyos statisztikát amiből az eurostat is dolgozik. https://data.oecd.org/gdp/gross-domestic-product-gdp.htm Tény, hogy teljesen ellentmondanak egymásnak a számok. Magyarázza már meg nekem valaki , hogy a magyar tavalyi 2%-os gdp növekedés helyett miért csak 0.9%-al számoltak ellentétben az eu valós 1.9% helyett 2.37%! Vagy a görög 0%!! éves növekedés helyett 1.26-os növekedéssel számolt,(román valós 4.8% számolt 6.16%,) így gyorsabban nőtt mint Magyarország az ő statisztikájuk szerint, jó,hogy lemaradtunk, igaziból pedig zárkóztunk felfelé az utóbbi években. Ha Magyarország éves növekedése 2% ill a fogyasztás 5%, növekedésű, az eu-nak ugyanez 1.9 ill. 2%, akkor hogy-hogy nem közeledtünk hozzájuk???Valós a kép, hogy manipulálják a számokat. Amúgy a gki( balos érdekeltségű) szerint a vásárlóerő itthon az utóbbi 3 évben 14 %-al nőtt míg az eu-ban 6%-al.Akkor miért nem közeledett ez a mutató 63%-ról 69-re?? Imf statisztika sokkal jobb és kijönnek a számok amik a tények!
fogas paduc
2017. június 20. 14:46
Ez qurva jó! Szóval a 2005-s fogyasztásunkat ugye a kölcsönökből fedeztük, amelyeket most meg nem győzünk visszafizetni! Qurva jó! Előre a lenini hazugság útján Soha többet " liberális" kományzást"!
zakar zoltán béla
2017. június 20. 14:13
Ex-SZDSZ-ke, NYET!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!