Fidesz: Gy. Németh csak magát és Gyurcsányt mosdatja

2017. június 15. 14:40

Gy. Németh Erzsébet tiltakozásának adott hangot a Budapest Szíve programmal kapcsolatos eljárás megszüntetése miatt. A Fidesz szerint ezzel szemben az ellenzéki politikus érintett minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, ráadásul Gyurcsány Ferencet is mentegeti.

2017. június 15. 14:40

A Fidesz szerint a DK-s Gy. Németh Erzsébet csak magát és Gyurcsány Ferencet mosdatja. A kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy az ellenzéki politikus tiltakozásának adott hangot amiatt, hogy megszüntették a Budapest Szíve programmal kapcsolatban indult eljárást. A Fidesz kiemelte: ahogy azt az ügyészség is közölte, a Budapest Szíve programban semmilyen szabálytalanságot nem állapítottak meg, Magyarországnak pedig nincs visszafizetési kötelezettsége. 

Ezzel szemben Gy. Németh Erzsébet a szocialisták korábbi fővárosi frakcióvezető-helyetteseként maga is érintett minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, a 4-es metróéban, amelyben a beruházás harmadát ellopták és a törvénytelenségek miatt Magyarországnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie Brüsszelnek – írták, szóvá téve azt is, hogy a DK fővárosi képviselője más baloldali politikusokkal együtt megtagadta az együttműködést a botrányt vizsgáló parlamenti bizottsággal.

A DK politikusa Gyurcsány Ferencet is mentegeti – értékelt a Fidesz, utalva arra, hogy „a Gyurcsány család korrupciós ügyében” Magyarországnak újabb 18 milliárd forintot kell visszafizetni az Európai Bizottságnak.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. június 15. 17:55
Mondjuk ebben a projektben pont Rogan meg a bunozo haverjai lettek milliardosok..
nyugalom
2017. június 15. 17:39
Ezek a szoci-dk mumiak mindig tudjak, mikor kell megszolalni. Kar, hogy nem jut hirtelen eszukbe a friss "koncepcios" ugy, pedig sokmindenkit erdekelne!
Ipper Péter
2017. június 15. 16:10
Olyan csapás, mint a fidesz, Mohács óta nem tört az országra!
liberálzöld.
2017. június 15. 15:20
"Orbán emberei betörtek a legnagyobb földesurak közé, 1,2 milliárd forint agrártámogatást zsebeltek be tavaly Földbirtokosként is a legnagyobbak közé kerültek Orbán Viktor felcsúti emberei, a Mészáros és a Flier család – derül ki a K-Monitor területalapú támogatásokról írt összegzéséből. Összesen 642,8 milliárd forint agrártámogatást osztottak ki tavaly Magyarországon; ennek 83 százaléka jön uniós forrásból, szemben a tavalyi 78 százalékkal. A teljes támogatási összeg 75 százaléka, tehát 486 milliárd forint ment a nagybirtokosoknak, azaz a támogatási összeg alapján számolt felső tíz százaléknak. A teljes kifizetésen belül visszaesett a területalapú támogatások mértéke, a 2015-ös 300 milliárdról 250 milliárdra. De nem kell félteni a nagy magyar földesurakat, ugyanis tavaly újabb jelentős támogatási jogcímen kapnak pénzeket: összesen 154 milliárd forintot osztottak ki zöldítési támogatás gyanánt, ez tavalyelőtt még nem volt hozzáférhető. A 2016-os év legnagyobb újdonsága, hogy most már nem csak Mészáros Lőrinc és családja van a legnagyobb földbirtokosok között, hanem a felcsúti Orbán-Lévai földek kezelői, a Flier család is. A nagyok közül egyedül Mészárosék és Flierék tudtak több támogatást besöpörni. Miközben Csányi és Leisztinger agrárcsoportjai 60 százalékkal, a Simicska-Nyerges földek pedig 70 százalékkal kevesebb támogatást kaptak – addig a két felcsúti család nominálisan növelni tudta a nekik járó támogatásokat. Így most már hasonló súlycsoportba kerültek a régi nagyokkal. Flierék konkrétan hat-hétszer több támogatást kaptak, mint egy évvel korábban."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!