Vannak barátai a magyar parlamentben a csecsen Magomednek

2017. április 22. 11:19

Egy tavalyi interjúban még parlamenti kapcsolataival dicsekedett a csecsen Magomed Daszajev, aki egy videóban bírta bocsánatkérésre a szovjet emlékművet összefestékező Komáromy Gergő aktivistát. Daszajev ügyében a parlament nemzetbiztonsági bizottsága meg fogja hallgatni az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség illetékeseit.

2017. április 22. 11:19

Autóval és vodkával is üzletelt Magyarországon a sértett csecsen

Két magyar cégnél is vezető a csecsen Magomed Daszajev, aki egy videóban bírta bocsánatkérésre Komáromy Gergő aktivistát, amiért festékkel megdobálta a Szabadság téri szovjet emlékművet. Az egyik, az Intertrade Hungary Kft. már évek óta felszámolás alatt áll, az Interwine Hungary Kft. viszont működik: orosz vodkát forgalmaz Magyarországon – írja a Magyar Nemzet.

A lap telefonon megkereste a csecsen férfit, aki azt mondta: ő a cég tulajdonosa. A cégiratokban azonban ügyvezetőként szerepel, míg tulajdonosként magyar felesége és Kőhegyi Tamás ügyvéd van feltüntetve fele-fele arányban. Daszajev ezt azzal magyarázta, hogy külföldi, és így hivatalosan nem szerepelhetne tulajdonosként. A Magyar Nemzetnek azt is elmondta: korábban autókereskedéssel foglalkozott Magyarországon, 2008-ban azonban felszámolta ezt a vállalkozást és

italkereskedésre váltott, mivel nagybátyja vodkagyárat üzemeltet Oroszországban.

Üzletét családi vállalkozásként írta le.

A felesége mellett a cég másik tulajdonosa az a Kőhegyi Tamás ügyvéd, akinek egy másik cége korábban állami pénzt nyert az L. Simon László akkori miniszterelnökségi államtitkár alá tartozó Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) meghívásos pályázatán.

Barátok a parlamentben

Daszajev egy tavalyi, a Lánchíd Rádiónak adott interjúban egyébként azzal dicsekedett, hogy „van barátjuk a parlamentben”. Mikor a Magyar Nemzet erre rákérdezett, Daszajev nem árulta el az illető nevét, csak annyit, hogy

a barát időközben már nem a parlamentben dolgozik, hanem bárokat üzemeltet Németországban.

Az LMP-s Szél Bernadett egyébként a Facebookon bejelentette: kezdeményezi, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága vegye napirendre a csecsen férfi ügyét.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt szombaton közleményben tudatta, hogy a testület szerdai ülésén tájékoztatást várnak az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség munkatársaitól az ügyben. Mint írják, „Magyarországon a bíróság dolga a hatályos törvények esetleges megsértésének megállapítása, így tisztán kell látnia mindenkinek, volt-e bármilyen ettől eltérő, akár az önbíráskodás lehetőségét felvető esemény”.

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. április 23. 01:30
ezt hívják tökéletesen hasznos migrációnak. Egy csecsen vodkát árul a magyaroknak. Szabadidejében meg terrorizál. De legalább magyar felesége van tehát a magyarság eróziójához is hozzájárul. Tiszta haszon a migráció. Még 100 csecsent ezeret.
Ipper Péter
2017. április 22. 16:03
Muszlim csecsen migráns, akinek a magyar parlamentben fideszes barátai vannak. Összenőtt.
pacal68
2017. április 22. 16:01
Daszajev Úr befenyitett egy drogos hippit. és ezt nagyon helyesen tette!
atila68
2017. április 22. 14:29
Az kiderült már mi az az ügy aminek a napirendrevételét kezdeményezi Bernadett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!