Magyar Nemzet: Helyettes államtitkárt küld az USA a CEU miatt

2017. április 07. 19:56

Hétfőn érkezik és két napig marad Budapesten Hoyt Yee, az amerikai külügyi tárca európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkár-helyettese a Magyar Nemzet értesülései szerint.

2017. április 07. 19:56

Mint megírtuk: Michael Ignatieff, a CEU rektora a The Chronical of Higher Education lapban megjelent interjúban egyebek mellett arról is beszélt, hogy értesülései szerint az amerikai külügyminisztérium a következő héten megbízottakat küld Magyarországra, akik kifejezetten a Közép-európai Egyetem ügyével foglalkoznak majd.

A Magyar Nemzet ennek kapcsán úgy értesült: Hoyt Yee, az amerikai külügyi tárca európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkár-helyettese lesz az, aki Magyarországra érkezik, hétfőn és kedden folytat majd tárgyalásokat, többek között Szabó László külügyminiszter-helyettessel, aki egyébként Szemerkényi Réka nagykövet utódja lesz nyártól Washingtonban. 

A lap közlése szerint a  találkozó pontos napirendjéről még nem sokat tudni, de a CEU ügye nyilvánvalóan szóba kerül majd. A Magyar Nemzet diplomáciai forrásokra hivatkozva arról is, hogy a látogatás szokatlanul hosszú kétnapos időtartama arra utalhat, hogy Hoyt Yee vagy ellátogat a CEU-ra, vagy az amerikai nagykövetségen találkozik majd az egyetem vezetésével. A CEU-n is tudnak Yee érkezéséről.

Az ATV még korábban megkereste Menczer Tamást, a külügy szóvivőjét Ignatieff kijelentésével kapcsolatosan, de akkor a tárca azt közölte, hogy ők nem tudnak amerikai kormánymegbízottak érkezéséről. A Magyar Nemzet forrásai szerint Ignatieff kijelentés és Yee érkezése nem zárja ki egymást: utóbbi biztosan Magyarországra érkezik, és nem kizárt, hogy megbízottak is jönnek vele, akár úgy is, hogy egy-két fővel megnövelik a budapesti nagykövetség létszámát.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2017. április 11. 12:16
Ha Soros, bármilyen eszméje miatt, bizonyítottan serkentöje az elkeserítö népvándorlásnak, nemcsak a magyarokkal, de az egész EU-val zürjei lesznek. Mára már sehol se hirdetik a Willkommenskulturt, hanem megfontolt lépésekre bíztatják a politikusokat és egyre erösebben akarják védeni az EU külsö határait.
Ján Fortunák
2017. április 10. 09:43
Ezúton kérek minden értelmes jobboldali, konzervatív gondolkodású kommentelőt, hogy a Fidesz-papagájok ostoba kommentjeire ne reagáljunk. Mégiscsak szégyen, hogy egy mentálisan sérült ember újabb és újabb hülyeségein rágódunk, és olyanokkal próbálunk vitatkozni, akik vallásos hittel tekintenek rá, és bármit, ill. annak az ellenkezőjét is bármikor, bárki ellen tiszta szívvel, vagy érdekből bizonygatni képesek. Dixi, et salvavi animam meam.
megfejtô
2017. április 08. 16:56
Ez az egèsz ügy nem màs, mint tàjkèp csata, hàborù elôtt. Vàlasztàs, 2018. Az ellenfelek elfoglaljàk stratègiai pozíciòikat, kitapintjàk egymàs gyengèit ès erôssègeit. A kormànynak ès híveinek ez egy kivàlò alkalom hogy megízleljèk, mi vàr ràjuk. Az a hisztèria ès a hàlòzat fertelmes hullàmzàsa, aminezt az egyèbkènt pitiàner ügyet követi, az sokat mondò.
puszika
2017. április 08. 14:50
Ez ma a MN! Önmaga által előállított híreket kommentál!! Mint ahogy teszik és tették a kommunisták a Népszavában meg a Népszabadságban!! Mit mondjak, nagy ívű fejlövés/bocs .fejlődés/!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!