Fidesz: Semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg, ne gyalázza meg a szovjet emlékművet!

2017. április 24. 07:58

Sorosozós, külföldiügynöközős sajtótájékoztatott tartott még szombaton a Fidesz kommunikációs igazgatója, ahol azonban az újságírói kérdésre válaszolva beszélt a szovjet emlékmű megdobálásáról is. Ennek kapcsán Hidvégi Balázs azt mondta: „semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg!”. Hozzátette: a politikai véleményét mindenki elmondhatja kulturáltan.

2017. április 24. 07:58

A Fidesz szerint Soros György egyetlen év alatt 1,2 milliárd forintot „pumpált be” ügynökszervezeteibe, hogy így egy alternatív új ellenzéki szervezetet építsen ki a legitim magyar kormány folyamatos támadására. Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ennek a felhizlalt Soros-hálózatnak az erejét és befolyását jól mutatja, hogy Soros egy évben 200 millió forinttal több pénzt adott a saját szervezete kiépítésére, mint amennyi pénzt a balliberális pártok kaptak a magyar költségvetésből a törvények alapján. Ezek a szervezetek pedig „egytől egyik Magyarországon működő migránspárti szervezetek, médiafelületek vagy politikai intézmények, amelyek a busás támogatásért cserébe folyamatosan támadják a magyar bevándorláspolitikát, és igyekeznek a magyar kormányt külföldön is befeketíteni” – fejtette ki a Fidesz politikusa.

„Soros György úgy tűnik nem ismer sem Istent, sem embert, ha a saját politikai céljairól van szó” – fogalmazott Hidvéghi Balázs, hozzátéve, ennek legújabb bizonyítéka, hogy Soros György jövő hét elején Brüsszelbe látogat, hogy az Európai Bizottság elnökét és tagjait felhasználja a Magyarország elleni támadásához. Kiemelte, a „Soros-pénzek” több mint 40 százalékát a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetek kapták, amelyeket a magyar bevándorláspolitika elleni támadásokból és a „migránsbizniszből” lehet ismerni. A kormánypárti politikus szerint ezek a szervezetek kezdettől fogva támadják a magyar bevándorláspolitikát, 2015-ben és 2016-ban is több tüntetést, megmozdulást szerveztek és azt akarják elérni, hogy a kormány bontsa le a jogi és a fizikai határzárat, továbbá engedjen a kötelező kvótáknak, betelepítésnek. „Ráadásul időnként még pénzt is keresnek a migránsbizniszen, ahogy látható volt ez a két bangladesi ügyében hozott bírósági ítélet kapcsán megítélt fizetségből is” – tette hozzá. 

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, Soros György emellett több tízmillió forinttal támogatta például a Political Capitalt és az Eötvös Károly Intézetet, amelyek szintén állandó politikai támadások kereszttüzében tartják a magyar kormányt. Az ügynökszervezetek emellett szuverenitási, sőt nemzetbiztonsági kockázatot is rejthetnek, és ezért elengedhetetlen az, hogy megteremtsék az átláthatóságot ebben a kérdésben – hívta fel a figyelmet a Fidesz kommunikációs igazgatója. „A magyar embereknek tudniuk kell azt, hogy milyen szervezeteket, milyen pénzekkel támogatnak külföldről, azért, hogy megváltoztassák a magyarországi politikát” – mondta, aláhúzva, ezért is fontos, hogy részt vegyenek a nemzeti konzultációban azok, „aki szeretnék elkerülni, hogy Magyarországot külföldről diktátumokkal irányítsák, akár Brüsszelből, akár milliárdosok érdekéből”.

A Fidesz kommunikációs igazgatója kérdésekre válaszolva kijelentette, a Fidesz és Orbán Viktor miniszterelnök is mindig is konzekvensen antikommunista politikát folytatott, ez azonban nem egyenlő az oroszellenességgel, a mai magyar- és világpolitikai helyzetben pedig nemzeti érdek a kiegyensúlyozott viszony minden fontos nemzetközi szereplővel, köztük Oroszországgal is. Oroszországot számos ügy és érdek köti össze Magyarországgal az energiabiztonságtól kezdve a geopolitikai kérdéseken át, ezért fontos a kiegyensúlyozott és jó kapcsolat, hasonlóan az olyan más fontos szereplőkhöz és regionális hatalmakhoz, mint Törökország, az Egyesült Államok és Németország.

Hidvégi ugyancsak kérdésre reagálva kijelentette: a kormány minden magyar állampolgár biztonságát megvédi, azonban azt kérik, hogy politikai beállítottságtól függetlenül senki ne gyalázzon meg halottakra, áldozatra emlékező emlékművet. „Semmilyen hülye gyerek ne dobálja meg festékkel, ne gyalázza meg!” – fogalmazott a Szabadság téren álló szovjet emlékműre utalva, hozzátéve, a politikai mondanivalóját mindenkinek lehetősége van számos kulturált úton elmondania.

(MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
he-he
2017. április 25. 05:20
A hülyegyerekek a fideszben vannak.pl,ez a fasz,aki ezt a förmedvényt írta.
Amondó
2017. április 24. 18:44
Az obeliszk szörnyű diplomáciai bonyodalmak forrása lesz. Az emberiség háborúinak ősi hagyományait kell felidézni. Eszerint, miután a győztes törzs, a legyőzött törzs férfiait kardélre hányta, kasztrálta, rabláncra fűzte és asszonyait, lányait megerőszakolta, a diadal helyszínén fallikus szimbólumot (pl. obeliszket, minaretet) állított saját örök dicsőségére. A legyőzöttek utódainak pedig szent kötelessége az emlékmű előtti hódolat. (Mellesleg ezen utódok már a győzteseknek is ivadékai.) Ez nem egyedi, hanem általános rítus, valamilyen formában mindig így volt, de a Szabadság téren most egy további bonyoladom üti fel a fejét. Szovjet hősi emlékműről van szó, melyet a jelenlegi országleosztás szerint Oroszország tekint saját szent szimbólumának. Ámde az egykori diadalmas Szovjetúniónak több más - mérsékelten diadalmas - utódállama is létezik, közöttük a legnagyobb: Ukrajna. És Magyarország elfoglalása épp a 2.,3.,4. Ukrán Front hőstette volt. A két valaha egybekovácsolt győzedelmes ország között most szó szerint is puskaporos a viszony. Példátlanul kényes helyzet állhat elő, ha az ukránok rácsodálkoznak a diadalmas szovjet emlékműre és magukénak követelik. Lehetetlen kitérni az állasfoglalás elől, már csak azért sem, mert előbb-utóbb Ukrajna valamilyen címen csatlakozni/társulni fog az EU-hoz. (Miáltal eggyel több főnökünk lesz és mellesleg a gatyánk is rámegy). Borzalmas arra gondolni, hogy a jelenlegi kelet-ukrajnai harcok átterjedhetnek a Szabadság térre, ott fognak majd egymásra lövöldözni az emlékmű birtoklásáért. A golyózápor békés járókelők életét is fenyegeti. Elgondolni is borzaszró, ha egy fűben szendergő menekült hátizsákját, benne az okostelefont, bankkártyát telibetalálna egy eltévedt golyó. Az USA nagykövetségének és a MNB közelségére már gondolni sem merek. (Magyar emberek élete is veszélyben forogna, de az nem számít.) Ennyire azért nem fokozódhat a helyzet, könnyű átvágni a gordiuszi csomót: egy másik obeliszket is emelni kell a téren, az ukrán kommunisták dicsőségére, akik önzetlen hősiességének köszönhetjük, hogy Magyarország felszabadult a magyar elnyomás alól.
Kup Lung
2017. április 24. 13:27
Nemrégen még szélsőjobbosok piros festékkel öntögették és árpádsávos zászlót tűztek ki rá . Most meg liberó öntögetik az emlékművet . --- A szélsőjobbot az emlékmű a szovjet elnyomásra emlékeztette a liberókat most meg a növekvő orosz befolyás pánikoltatja. --- És mindez pár év leforgása alatt . Még mondja azt valaki hogy a politika nem képes nagymértékben befolyásolni az agyunkat ! De hát kérem szépen 1-2 év alatt ekkora pálfordulás ? Ekkorát ütni egy tudatmódosító sem tud ilyen rövid idő alatt :) --- Közben meg a kormányt alakító pártok mind jobbról mind balról ugyanúgy ugyanazokkal az érvekkel támogatták Paks 2 -t (még a doksik is ugyanazok maradtak ) Vagy mosolyogtak Putyinnal barátságosan . Míg ellenzékben túlzott orosz barátsággal vádolták ellenfelüket . Hiába a parlamenti üléspont nagymértékben meg változtatja az álláspontot :) ---
2017. április 24. 12:57
Soros egy pitiáner, és a fasorban sincs az 1,2 milliárd forintnyi támogatásával. Mészáros tesó ennyit 3 munkanap alatt kap a közösből a felcsúti patrónusától.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!