A Parlament előtt és az Oktogonnál folytatódott a civil- és CEU-párti tüntetés

2017. április 12. 19:51

A hivatalos tüntetés után több ezren a Fidesz-székház elé mentek, majd csatlakoztak a tömeg másik részéhez, akik addigra már elfoglalták az Oktogont. A pár ezres tömeg ezután a Kossuth térre vonult. Egy részük azonban az Oktogonon maradt, majd később a Kossuth térről is visszatértek hozzájuk a demonstrálók.

2017. április 12. 19:51

A hivatalos tüntetés végeztével pár ezer ember a Fidesz-székház elé vonult, noha a Hősök tere felől a rendőrség lezárta a Lendvay utcát. 

A székház előtt a tüntetők papírrepülőket dobálnak, miközben különböző rigmusokat skandálnak. A „Demokráciát!”, valamint a „Viktátor!” rigmosokon túl szól a „Marcit ki, Orbánt be!”, a „Repülővel jöttünk!” és a „Konzultálni jöttünk!” is.

A székház előtt egyre több a rendőr, akik arra hívják fel a tüntetők figyelmét, hogy jogsértést követnek el, a tömeg és a rendőrök között kisebb dulakodás is történt.

A tömeg másik része eközben az Oktogonra vonult, hogy elfoglalja a teret, a tüntetők ezen részéhez később csatlakoztak azok is, akik először a székházhoz mentek, hogy aztán a tömeg nagy része együtt vonuljon a Kossuth térre. 

Voltak azonban, akik ott maradtak az Oktogonon. Hozzájuk később visszacsatlakozott azoknak egy része, akik elmentek a Kossuth térre. Az Oktogonon szinte fesztiváli hangulat alakult ki, voltak, akik egészen hajnalig ott maradtak.

Összesen 404 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. április 15. 08:30
Sintér Főkapitány úr! Mitől van Ön beszarva ? Elődje Gergényi fos prefektus lövetett , el is ítélték , 400 ezer Forint büntetést kapott. / na b@szd meg ! / én kifizetem az Ön büntetését ha tökön löveti ezeket a " demokratákat"
Amondó
2017. április 13. 18:27
Az operett-letartóztatás a politikai imázsépítés szerves része. Egykoron egy-egy törzs vezetőjének kiválasztását életveszélyes próbatételek és beavatások sora előzte meg, mely modern korunkan az őrizetbe vételnek nevezett rituális bohóckodássá szelidült. Elképzelhető milyen viharos politikai egyeztetés - magyarán civakodás - előzte meg a diktatúra és rendőrterror áldozatának kijelölését, mire megszületett Gyuri bácsi beleegyező fejbólintása.
Jolán
2017. április 13. 10:17
Minden elnyomó hatalom hasonló stratégiát követ, ha az elnyomást, korrupciót és állandó megaláztatást megelégelő állampolgárok fellázadnak, és a társadalom érdekeit szem előtt tartva, életüket és egzisztenciájukat kockára téve nekimennek a hatalomnak, és veszélyt jelentenek a megszerzett pozíciójára. A központi propaganda ilyenkor jellemzően felforgatóknak, ellenséges erőknek, idegen ügynököknek, hazaárulóknak titulálja saját polgárait, a hergelés és a folyamatos ellenségkép-sulykolás hatására a csoportösztön befolyása alá került szolgalelkű droidok vakon elnyomóik szolgálatába állnak, és maguk akarnak leszámolni a szeretett diktátorukat fenyegető rendszerkritikus lázadókkal - gyakran polgárháborút kirobbantva. Nem egyedülálló ez a történelemben, minden elnyomó rendszernek megvoltak a maga kiszolgálói, a történelem összes diktátorát elvakult szolgák milliói támogatták és tartották hatalmon, ezek a propagandával megetetett ösztönlények segítettek a legvéresebb manipulátoroknak is ellenfeleik elnyomásában, bebörtönzésében, megkínzásában, megölésében. Jellemzően az ilyen ember hazaszeretetnek hívja a diktátor és csahosai iránti vak lojalitást, és hazaárulásnak bélyegezi a közös társadalmi érdekekért való kiállást.
matula bácsi
2017. április 13. 09:06
A tüntetők fiatalok, ti meg vének vagytok. Csak ők nyerhetnek. Hála Istennek mindig a fiatalok temetik a véneket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!