Újra megpróbálkozik az ügynöküggyel az LMP

2017. február 28. 08:56

Tizennegyedszer is benyújtja a parlamentnek az LMP az ügynökakták nyilvánosságával kapcsolatos törvényjavaslatát.

2017. február 28. 08:56

Újra, immáron tizennegyedszer is benyújtja az ügynökakták nyilvánosságát célzó javaslatát az LMP. Hadházy Ákos társelnök szerint az Országgyűlésben is lehetnek spiclik. 

Ungváry Krisztián történész szerint a nyilvánosság leginkább a jelenlegi kormánypártokat érintené rosszul, de elsősorban a holdudvar kapcsán, mert ő maga nem tud arról, hogy bármelyik képviselő jelentett volna az egykori állambiztonsági szolgálatoknak.

A Fidesz korábban megígérte, hogy lép az aktanyilvánosság ügyében, de eddig mégsem tett semmit. Az RTL Klub ezzel kapcsolatos megkeresésére sem reagált. 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2017. március 01. 10:43
Miután teherautókkal szállíttatta el a megsemmisítőbe az iratokat a szoci népség, így értelmetlen a kérés. Eddig is hozzájuthatott mindenki a rá vonatkozó információkhoz, ha akart. Ez egy álszent követelés - ők is tudják, de jól hangzik! Még nincs lerágva eléggé!
1istvan
2017. március 01. 09:01
ezeknek a mániájuk, a vak tyúk is talál szemet(et). az atomerőmű ellen is van sok sok változatuk, az ügynöktörvénynél is ez a sokadik. hááááát!
ptrfarkas43
2017. február 28. 20:46
Első lépésben, az 56-os a forradalom leverőinek listáját szeretném látni, akik kiemelt nyugdíjat kapnak.
nimród
2017. február 28. 19:56
Aljas baromság volna az "ügynöklisták" nyilvánossá tétele, a következő okok miatt: 1) A főbűnösöket még a rendszerváltozás előtt törölték a listáról. 2) A listák általában is hiányosak. 3) Nagyon nem mindegy, hogy miképpen lett valaki ügynök. Volt aki önként, anyagi és egyéb előnyök miatt, és volt akit rettenetes kínzásokkal,sőt családtagjai kínzásával való fenyegetéssel kényszerítették rá. Méltánytalan volna a kétféle csoportot egyforma ügynöknek nevezni. 4) Volt aki aláírt, de soha nem jelentett. Volt aki jelentett, de úgy, hogy senkiről nem írt terhelőt. És volt, aki élvezettel jelentett, jelentései alapján súlyos büntetések, néhány esetben halálos ítéletek születtek. Egyforma ügynökök volnának ezek? 5) Méltánytalan volna a zömében kisember beszervezettek meghurcolása, miközben futtatóik, tartótisztjeik, azok főnökei, és a főnökök főnökei, a kommunista párt legfelsőbb vezetői minden számonkérést megúsztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!