Szilágyi Áron: Nem csalódás az olimpiás népszavazás

2017. február 20. 11:29

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó szerint nem csalódás, sőt: ő maga jónak találja, hogy az emberek élve jogaikkal népszavazáson akarnak dönteni az olimpiáról.

2017. február 20. 11:29

Fürjes Balázs, budapesti olimpia pályázatának kormánybiztosa és Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a budapesti pályázat egyik kampányarca volt a TV2 Mokka című műsorának vendége hétfőn reggel. 

A kormánybiztos kérdésre arról beszélt: radikálisan csökkentek a magyar pályázat esélyei, pedig soha az elmúlt 120 évben nem volt akkora esély, hogy Magyarországon olimpia legyen, mint eddig. Fürjes felhívta a figyelmet arra, hogy korábban szinte az egész ellenzék megszavazta a pályázást. A műsorvezető közbevetésére, hogy a 266 ezer aláíró az nem Botka László meg Kunhalmi Ágnes, a kormánybiztos úgy reagált: egységben indultak, de az egység elfogyott, így Budapestnek nincs esélye Párizzsal vagy Los Angeles-szel szemben. 

A műsorvezető Szilágyi Áront arról kérdezte, mekkora csalódás számára, hogy ennyien aláírták a kezdeményezést, hogy nem szeretnének budapesti olimpiát, a sportoló azt mondta: az, hogy a magyar választópolgárok, élve az alkotmányos jogukkal, arra gyűjtenek aláírást, hogy legyen egy népszavazás egy nagyon fontos témában, az semmiképpen sem csalódás. Hozzátette: jónak találja, hogy az emberek népszavazáson akarnak dönteni arról, hogy legyen-e vagy sem olimpia. Ő is el fogja mondani a véleményét, és arra biztat mindenkit, hogy hallgassa végig a most induló párbeszédet. 

Fürjes szerint ha korábban nem lett volna egység az olimpiai pályázat körül, bele se vágtak volna. Mint mondta, a következő hetek kérdése az, hogy helyre lehet-e még állítani ezt az egységet. 

Szilágyi Áron szerint 100 százalékos egység sose lesz, ezt ő utópisztikusnak tartja, de ettől függetlenül szerinte azt kell a NOB felé kommunikálni, hogy Magyarország szívesen látja a sportolókat. Ehhez viszont – mint hozzátette – „a népszavazáson egy elsöprő többség kell az igenek mellett”. (valójában a nemek mellett, mert a mostani népszavazási kérdésnél az „igen” a pályázat visszavonását fogja jelenteni – a szerk.)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2017. február 21. 09:05
A MOMetumos baloldal megint politikai kérdést csinált egy nemzeti ügyből, a szadeszosz tolvajbandának sikerült összekaparnia ezeket a nyomorult romkocsmatöltelékeket. Budapest meg mindig is a fellegvára volt ennek a fasszopó bandának. Valahogy - szoci meg sunyi DK segítséggel - csak összekapartak egy népszavazásrvalónyit. Sajnos pont a magas részvételi aránykövetelmény miatt, valószínűleg érvénytelen lesz amit ugyanúgy milliók szeretnének - mint a migránskvóta elleni törvényjavaslatra kiírt népszavazás.Erre játszik a baloldal, leszarva hogy milyen lehetőségeket vesznek el a magyar sportolóktól, akik új infrastruktúrát,létesítményeket kaphatnának, ráadásul Budapesten ahol lenne mit sportcélokra felújítani. De ez nekik nem számít csak az hogy minden olyan ügyben ahol a magyarok képviselve lennének, rúgjanak egyet az országon. Hazáruló senkiházi ahogy itt már szállóigévé vált "kohntalan" banda.
hamusamu
2017. február 21. 08:44
Szilágyi Áronnak tökéletesen igaza van. Ha nincs elsöprő többség az olimpia megrendezése mellett, semmi értelme próbálkozni vele. Nem is volt elsöprő többség, se idén, se tavaly, se semmikor. Ki a fenét érdekel, hogy az ellenzék mekkora része és mikor hogyan szavazott? Az az ő felelősségük. Nem véletlen, hogy a kormány sem érdeklődte meg az egyszeri néptől, hogy kell-e ez neki vagy sem.
A teremburáját
2017. február 20. 19:40
bocsi, 700.000
illiberator
2017. február 20. 16:45
Sportolónak szerintem legalább akkora kihívás hogy ne a saját hazájában, hanem a világ, számára talán addig ismeretlen világvárosban szerepeljen. Sportoló lennék, inkább LA-t választanám, turistaként is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!