A fél ellenzék belépne a Momentumba

2017. február 20. 16:32

Visszatért a parlament, visszatért az Azonnali Kérdések Perce! Azt kértük a tapasztalt honatyáktól, hogy adjanak tanácsot ifjú és zöldfülű leendő kollégáiknak, a Momentum Mozgalom fiatal aktivistáinak. Vajon mit üzen nekik a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik?

2017. február 20. 16:32
Bakó Beáta

Hajrá, hajrá, csak így tovább!

A baloldali ellenzék egyöntetű lelkesedéssel nyilatkozott, mikor a 266 151 aláírást sikeresen összegyűjtő Momentumról kérdeztük őket az Azonnali Kérdések Perce első 2017-es adásában. Az LMP-s Hadházy Ákos és a DK-s Varju László még be is lépne a szervezetbe, a szocialista Hiller Istvánt pedig a fiatalok szemtelensége fogta meg. Mikor ennek kapcsán a 25 évvel ezelőtti Fidesszel vontunk párhuzamot, Hiller annyival tudta le a hasonlóságot, hogy „legalább olyan szőrösek”.

A jobbikosok megfontoltabban nyilatkoztak: Balczó Zoltán, a párt EP-képviselője az SZDSZ újjászületését sejti a Momentum mögött, ezért inkább nem is adna nekik konkrét tanácsot, Volner János pedig azt jósolja, hogy a budapesti olimpia után a paksi atomerőmű bővítése lesz a mozgalom következő slágertémája. Attól mindenesetre óva intette őket, hogy olyan pökhendiek legyenek, mint a fidelitasosok.

A Fidesz részéről már-már megszokott módon Kövér László hátának sikerült a kérdést feltennünk, illetve egyik állandó megszólalónknak, Pócs Jánosnak, aki annyit elismert: a momentumosok a közérdek érdekében cselekszenek.

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2017. február 23. 09:54
"Volner János pedig azt jósolja, hogy a budapesti olimpia után a paksi atomerőmű bővítése lesz a mozgalom következő slágertémája. " EZ lesz a következő kérdés, no nem népszavazásra, csak úgy? AKARJA-e Ön, hogy Magyarországon zárjanak be valamennyi erőművet, ne legyen elektromos áram, vissza a gőzgépekhez, meg a petróleum lámpásokhoz?!
gyaloggos
2017. február 23. 09:20
"Az LMP-s Hadházy Ákos és a DK-s Varju László még be is lépne a szervezetbe" HÁT ez igen-igen jó ötlet, Hadházy inkább való a Momentumba, mint az LMP-be!
zolizolizoltan
2017. február 22. 08:36
Fekete-Győr András Brüsszelben parlamenti asszisztense volt Hans-Peter Friedrichnek, aki korábban Angela Merkel első kormányának belügyminisztere volt. Hans-Peter Friedrich a CSU tagja. Ennyit derítettem ki. Fekete-Győr tehát kemény német jobboldalisággal pottyant hozzánk, ezért távolról sem várható tőle baloldali identitás. Valószínűleg azzal a feladattal küldték "valakik" Magyarországra, hogy a Fideszben csalódottakat gyűjtse maga köré. De kik ezek a "valakik"? Egyáltalán nem a németekre gondolok, hiszen manapság a megtévesztésnek igen magas fokozata alakult ki szerte a világban. https://be.linkedin.com/in/andr%C3%A1s-fekete-gy%C5%91r-ab9200b5
catalina9
2017. február 22. 07:49
A fél ellenzék belépne a Momentumba" ez kb olyan, mintha azt mondanánk, hogy a Leninfiúk belépnének a tanácsköztárságba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!