A fél ellenzék belépne a Momentumba

2017. február 20. 16:32

Visszatért a parlament, visszatért az Azonnali Kérdések Perce! Azt kértük a tapasztalt honatyáktól, hogy adjanak tanácsot ifjú és zöldfülű leendő kollégáiknak, a Momentum Mozgalom fiatal aktivistáinak. Vajon mit üzen nekik a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik?

2017. február 20. 16:32
Bakó Beáta

Hajrá, hajrá, csak így tovább!

A baloldali ellenzék egyöntetű lelkesedéssel nyilatkozott, mikor a 266 151 aláírást sikeresen összegyűjtő Momentumról kérdeztük őket az Azonnali Kérdések Perce első 2017-es adásában. Az LMP-s Hadházy Ákos és a DK-s Varju László még be is lépne a szervezetbe, a szocialista Hiller Istvánt pedig a fiatalok szemtelensége fogta meg. Mikor ennek kapcsán a 25 évvel ezelőtti Fidesszel vontunk párhuzamot, Hiller annyival tudta le a hasonlóságot, hogy „legalább olyan szőrösek”.

A jobbikosok megfontoltabban nyilatkoztak: Balczó Zoltán, a párt EP-képviselője az SZDSZ újjászületését sejti a Momentum mögött, ezért inkább nem is adna nekik konkrét tanácsot, Volner János pedig azt jósolja, hogy a budapesti olimpia után a paksi atomerőmű bővítése lesz a mozgalom következő slágertémája. Attól mindenesetre óva intette őket, hogy olyan pökhendiek legyenek, mint a fidelitasosok.

A Fidesz részéről már-már megszokott módon Kövér László hátának sikerült a kérdést feltennünk, illetve egyik állandó megszólalónknak, Pócs Jánosnak, aki annyit elismert: a momentumosok a közérdek érdekében cselekszenek.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik