Obamától búcsúztak a Szabadság téren

2017. január 20. 20:46

Democrats Abroad - Hungary szervezésében mintegy húszan búcsúztatták az elnöki tisztséget pénteken átadó Barack Obamát az amerikai nagykövetség előtt.

2017. január 20. 20:46

Barack Obama távozó amerikai elnököt búcsúztatta az amerikai Demokrata Párthoz köthető Democrats Abroad - Hungary nevű szervezet pénteken Budapesten, a Szabadság téren, az amerikai nagykövetség előtt.

A mintegy húsz aktivista gyertyákat gyújtott, illetve transzparenseket lobogtatott, így köszönve meg a demokrata párti amerikai elnök nyolcéves tevékenységét. Köszönetet mondtak Colleen Bell amerikai nagykövet tevékenységéért is.

Mint azt Módly Annamária, a szervezet aktivistája az MTI-nek elmondta, a Democrats Abroadot 1964-ben jegyezték be Washingtonban, és például az idei demokrata konvencióra is nyolc küldöttet delegált a politikai civil szervezet. Olyan ügyeket képviselnek a világ 41 országában, amelyek a külföldön élő amerikai állampolgárokat érintik, többek között szavazásra toborozzák külföldön az amerikaiakat.

A rendezvényen a többi között olyan transzparenseket tartottak a magasba, mint a Függetlenségi nyilatkozat kezdő mondatát tartalmazó „Mi vagyunk a nép”, illetve Obama jelmondatát, az „Obama hope”-ot. Ezenkívül angol nyelven a remény-gyűlölet felirat szerepelt az egyik molinón, a remény szerintük a Demokrata Pártot, a gyűlölet pedig az amerikai Republikánus Pártot fémjelzi. (MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. január 21. 17:28
Hát , még ennyi hálálkodó is sok , ha Obama gyengécske politikusi teljesítményét nézzük ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!