Le Monde: Egy nagykörúti hotelben szálltak meg a párizsi merénylők

2016. november 13. 12:31

A magyar szolgálatoknak nem tűnt fel, hogy tavaly augusztustól hosszabb ideig a Ferenc körúti Swing Hotelben szálltak meg a párizsi merénylők, írja a Le Monde.

2016. november 13. 12:31

Egy éve követték el a 130 áldozatot követelő párizsi merényletsorozatot az Iszlám Állam terroristái. Ennek apropóján a francia Le Monde című napilap újabb részleteket közölt a merénylők budapesti tartózkodásáról. A lap szerint a magyar főváros nemcsak arra szolgált Salah Abdeslamnak, a támadás főszervezőjének, hogy itt vegye fel a menekültek között elvegyülő terroristatársait, hanem fontos bázisuk volt a merénylőknek.

Abdeslam augusztustól hosszabb ideig Budapesten, a Ferenc körúti Swing Hotelben szállt meg a magyar szolgálatok tudta nélkül, írja a Le Monde. Abdeslam autóval háromszor járt a merényleteket megelőzően Budapesten, a gyanú szerint összesen tíz terroristát juttatott Nyugat-Európába.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. november 14. 18:53
A Deauxiéme Bureau-nak-(ha egyáltalán ez még a neve)kellett volna jobban figyelni, nem másra kenegetni a Xart.... Ugyebár ezek FRANCIAORSZÁGBAN éltek... Ez a pontos helymeghatározás- a hírportál szerinti közlés oroszul :"maszkirovka" volt. A mi firkászaink benyalták, csak hogy rúghassanak egyet a magyar titkosszolgálaton keresztül Orbánba... A városi legenda többször beszélt már olyan lakónegyedekről- Pesten és vidéken egyaránt, ahol teljesen berendezett lakások tömbjei állnak üresen- berendezésük a felső középosztályt jellemzik.A NAGY NYÁRI MENEKÜLTDÖMPING ezeket a "VÉDETT LAKÁSOKAT EMLEGETTE!" Kik üzemeltetik? Kinek? Hogy köszönnek? Shalom, vagy Szálem? Gyurcsány melyik titkos szolgálatot kérte fel priorálásra,mikor "hálótársakat" vitt a Szemlő-hegyi útra?
Onurisz
2016. november 14. 08:55
Tegyük fel, hogy a magyar elhárítás napi szinten begyűjti, kik szállnak meg a magyar szállodákban. Mit csináljanak az információval? Csak akkor tudnak bármit is kezdeni, ha nyugatról megkapják, kik a terroristagyanús, megfigyelt emberek. (Nem többszáz vagy többezer általánosságban gyanús fickó nevét, mert pár nap alatt ki se lehet szűrni őket az adathalmazból, hanem azokat, akiket a nyugatiak közvetlenül megfigyelnek.) Ám arról szóltak az információk, hogy a nyugati titkosszolgálatok nem bíznak meg a keletiekben, ezért nem vonnak be bennünket a nyomozásaikba, nem osztják meg a mieinkkel a forró információkat.
Text adósság
2016. november 13. 18:07
Kedves Lemond vegyétek úgy hogy az Úr küldte nektek őket Trianonért. Mindjárt nem fáj annyira a fias-kó, meg a lányos-kó!
Crüwel
2016. november 13. 18:00
HA HA HA Viccesek vagytok fiúk,- arról picit nem írnátok ,hogy a németeknél mi alapján indulnak megfigyelések?,- vannak letartóztatások??? Ha csak egy pici infót adtak volna a belgák (dehát akkor még ment a szegény menekültekkel nem jön terrorista,-politikai okádás,- akkor még ment az össz eus köpködés pl Földi L.-ra ,- csakhát közben megérkezett a valóság is.) talán nincs Párizs. Mit okádtatok volna ki magatokból annó ha titkosszolgálatunk valami hatalmas véletlen folytán ráakad a faszira és picit elbeszélget vele és haza zavarja,- megindult volna a "liberális" vérhányás.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!