Mégis lemond Colleen Bell januárban

2016. október 06. 09:09

Bár az amerikai nagykövet két hete még hevesen cáfolta a Magyar Nemzet erről szóló értesüléseit, most a Figyelőnek adott interjújában elárulta, hogy benyújtja a lemondását január 20-án.

2016. október 06. 09:09

Két hete még felháborodott közleményben cáfolta az amerikai nagykövetség a Colleen Bell távozásáról szóló sajtóhíreket. Akkor a Magyar Nemzet azt írta: a nagykövet belefáradt a kapcsolatok „reménytelennek tűnő” egyengetésébe, ezért távozik a jövő év elején. A nagykövetség akkori közleménye szerint „semmi sem áll távolabb az igazságtól”, és azt is nehezményezték, hogy a lap nem kért reakciót a nagykövetségtől a cikkhez.

Ehhez képest Colleen Bell most maga nyilatkozta a Figyelőnek, hogy január 20-án a többi nagykövettel együtt benyújtja a lemondását. Arról majd az új elnök dönt, hogy ezt elfogadja-e, vagy a pozíciójában tartja őt addig, amíg új nagykövet érkezik a helyére. Az interjút ismertető cikkében az Index rámutat: az amerikai gyakorlat szerint az elnökválasztás után a karrierdiplomatákkal ellentétben a Bellhez hasonló politikai kinevezetteket általában lecserélik az új elnök kampányának támogatóira.

A nagykövetet kérdezték a korrupcióról is. Erről azt mondta: fontos az egészséges befektetői környezet, és „a korrupció ezzel szemben – amely nem csak Magyarországon van jelen –nemzetbiztonsági kockázatot is jelent”. Azzal kapcsolatban, hogy kivel milyen a kapcsolata a magyar kormányból, Bell úgy fogalmazott: „A leggyümölcsözőbb a Szijjártó miniszter úrral fenntartott kapcsolatom, őt nagyon komoly, elszánt és eredményorientált embernek tartom”. Hozzátette: „Találkoztam Orbán Viktor úrral is néhányszor, vele termékeny és őszinte beszélgetéseket folytattunk egy sor kérdésről”.

Ezen kívül Bell beszélt a Figyelőnek arról, hogy sokat táncolt a Szigeten, és bár beszélt röviden Rihannával, a koncert nem miatta késett.

 

Kép forrása: Amerikai Nagykövetség

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. október 06. 23:09
No, mit mond erre a Magyar Nemzetet három héttel ezelőtt még Bolgárúr-stílusban gyalázó áljobbos kórus, például Berecskereki, Zakar Zoltán, Gepida, Rojar, Swordfish? Semmit: lapítanak.
Harangláb
2016. október 06. 22:19
Újabb szappanopera következik?
bajai
2016. október 06. 13:16
Ilyen hülye szenzációhajhászást! Maga a cikk azt állítja, hogy azon állítás ellen tiltakoztak, hogy a nagykövet belefáradt a kapcsolatok „reménytelennek tűnő” egyengetésébe, ezért távozik a jövő év elején. Ezzel szemben nem tudjuk, hogy távozik-e. Csak azt, hogy január 20-án a többi nagykövettel együtt benyújtja a lemondását. Ez a szokás elnökválasztás után. Az új elnök dönt. Azt is tudjuk, hogy valószínűleg lecserélik az új elnök kampányának egyik támogatójára.
Szívemből magyar
2016. október 06. 13:12
Félő, hogy nála csak rosszabb jöhet, kivéve, ha Trump győz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!