A Jobbik feljelentést tett a Voldemort-ügyben

2016. augusztus 31. 14:48

Feljelentést tett Mengyi-ügyben a Jobbik: teljes körű vizsgálatot követelnek. Szilágyi György szerint „felülről” akadályozták meg a fideszes képviselő tettenérését, ez pedig legalább olyan súlyos cselekedet, mint maga az ügy, és szeretnék tudni, hogy ki avatkozott be.

2016. augusztus 31. 14:48

A Jobbik feljelentést tett a legfőbb ügyésznél, és teljes körű vizsgálatot követel a Mengyi Rolanddal összefüggő ügyben. Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: egyes állítások szerint Mengyi Rolandot 5 millió forint kenőpénz átvétele közben tetten érhették volna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói, azonban ezt valaki „felülről” megakadályozta ezt. Mint mondta, ez legalább olyan súlyos cselekedet, mint maga az ügy, és szeretnék tudni, hogy ki avatkozott be.

A jobbikos politikus azt is megjegyezte: Tállai András kinevezése óta ellenezték, hogy a NAV-ot – amelynek függetlenül kellene végeznie a munkáját – egy „pártfunkcionárius” irányítsa. Lukács Attila, a Jobbik mezőkövesdi elnöke arról beszélt, hogy Tállai Andrást kétszer is említik a „Voldemort-ügyben”: egyrészt a lehallgatási jegyzőkönyvben, másrészt a gyanúsítottak utalnak rá, hogy ő lehet a felelőse az elmaradt tettenérésnek. Kitért arra is, értékelése szerint az uniós források megszerzését nem tudta volna egy ember intézni, ahhoz kiforrott rendszerre volt szükség.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. szeptember 01. 06:08
Meg kell hahyni, jol tolja a jobbik ezt a korrupcio-vonalat. Es mi sem egyszerubb, hisz igazuk is van...
katus
2016. augusztus 31. 20:47
2016. 08. 31. 20:24 EGYÜTT LAKHATÁSI VÁLSÁG MAJDNEM AZ UTCÁRA KERÜLT AZ EGYÜTT KÉPVISELŐJE – A FIDESZES POLGÁRMESTER SZÍVE MEGESETT RAJTA Eddig is kiemelten foglalkoztunk a Fidesz által letagadott lakhatási krízissel, az otthontalansággal, a bérlakáshiánnyal, a csillagos égnél is magasabb albérletárakkal. Mikor azonban egy aktív politikus kerül az út szélére akkor az éles elméjű hírolvasó megdöbben, hogy ha az "elitnek" is ilyen rossz, akkor milyen rossz lehet az „egyszerű embereknek”? Baranyi Krisztina, az Együtt elnevezésű minipárt ferencvárosi önkormányzati képviselője. Nem mellesleg négygyermekes édesanya, amelyből három jelenleg is vele él, nyolc esztendeje immáron egy ferencvárosi albérletben. Az egyre nagyobb hasznot remélő tulajdonos azonban egy szép napon úgy döntött, hogy hatvanöt százalékkal megemeli a bérleti díjat. Ezt a brutálisan megemelt bérleti díjat a baloldali politikus saját bevallása szerint nem tudja kigazdálkodni a háztartása költségvetéséből és a környéken sem talált megfizethető otthonra, ezért kétségbeesésében a kormánypárti többségű IX. kerületi önkormányzathoz folyamodott kérelmével. A Fidesz-KDNP polgármestere, Bácskai János pedig megmutatta, hogy milyen gáláns tud lenni a Nemzeti Együttműködés Rendszere, maga tett ajánlatot arra, hogy az ellenzéki képviselő beköltözhessen egy frekventált helyszínű, tetőtéri Thaly Kálmán utcai lakásba, három havi óvadék megfizetése esetén. Az ajánlatot a Fidesz-KDNP és nem túl nagy meglepetésre az Együtt is megszavazta. A szerződés egyelőre egy évre meghatározott időtartamra szól. Mennyi az annyi? Az önkormányzat piacinak nevezett lakbérkategóriát állapított meg ami a három szobás, 78,6 négyzetméter lakás tekintetében 103 ezer forintot jelent. Ugyanakkor az albérlethirdetések szerint ugyanebben az utcán lehet kapni 48 négyzetméteres lakást 180 ezer forintért is. Természetesen azt meg kell jegyezni, hogy a IX. kerületben is százak akarnak önkormányzati bérlakáshoz jutni, olyanok is, akik nem politikusok. Egyébként az együttes képviselő havi tiszteletdíja bizottsági tagsággal együtt havi 231 000 forint körül lehet. Baranyi nem mellesleg nem csak emberileg, hanem politikailag is kényelmetlen helyzetbe került lakhatási nehézségei miatt, hiszen Juhász Péter, aki az Együtt alelnöke és talán egyetlen közismert politikusa is általában éppen az ingatlanügyei miatt támadja a Fidesz-KDNP-t. Tehát a mostani fideszes szívesség meglehetősen kellemetlenül érintheti később nem csak Baranyit, hanem az egész minipártot.
katus
2016. augusztus 31. 20:46
ORBÁN RÁHEL BAHREIN 2016. 08. 31. 15:10 GÁZ! ORBÁN RÁHEL SEGÍTSÉGÉRE SIETETT A KIRÁLYI HÍRKOZMETIKUS A bahreiniek megváltoztatták Orbán Ráhel találkozójának leírását, már nincs benne szó olajügyekről sem – szúrta ki a 444.hu. Az ismeretlen hírkozmetikus alig 24 órával azután lépett munkába, hogy a teljes magyar sajtó és az ellenzék szemét szúrni kezdte egy nem mellesleg tavalyi cikk, ami a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság honlapján található. Eszerint a miniszterelnök lánya; Orbán Ráhel és Tiborcz István, mindenféle ismert állami tisztség vagy felhatalmazás nélkül a Perzsa-öböl menti királyság olajügyi miniszterével a folyékony arannyal kapcsolatos kereskedelmi ügyekről tárgyalt. Ez Bahreinben lehet, hogy elmegy, de Magyarország egyelőre nem örökletes alkotmányos monarchia. Nem csoda, hogy Budapesten a néppárti ellenzék is kiakadt (az ezzel kapcsolatos cikk linkjét beszúrtuk ide). Majd a majdnem ötezer kilométeres távolságban lévő országban az illetékes beosztott megkapta a megérdemelt leszúrását is: Írd újra a hírt, ezúttal ne szúrd el! Ezek következtében a kereskedelmi megbeszélésről szóló bekezdés törlésre került, az új változat szerint az olajügyi miniszter ráérő idejében egész egyszerűen Bahreinről beszélt az egyébként nagyon hálás hallgatóságnak, azaz Orbán Ráhelnek és kedves férjének. Utóbbiak megköszönték a szíves fogadtatást. Orbán lánya korábban azt írta, hogy „2015. szeptember 17-e és 20-a között Bahreinben voltunk férjemmel magánúton. Az utazás költségeit magunk álltuk. Minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság.” A megbeszélésen szintén jelenlévő vevő magyar tiszteletbeli konzul, Garamvölgyi Balázs azt nyilatkozta, hogy tényleg nem emlékszik, hogy került a találkozóra, holott hullarészeg biztosan nem lehetett a helyi törvények szerint alkoholkorlátokkal sújtott országban. Mellesleg az alaphírt eredetileg más tekintetben is eredményesen elszúrta a bahreini Olaj és Gázügyi Hatóság honlapjának a szerkesztője ugyanis Orbán Ráhelről azt írta, hogy a hölgy a magyar miniszterelnök felesége, ami ugye elég bizarr lenne, tehát ez is korrekcióra került, Magyarországot azért mégsem Targaryen-házból származó őrült király uralja, ami azért nagy szerencse mert ez az egész ügy nagyon égő, égőbb mint a bahreini olaj. http://alfahir.hu/gaz_orban_rahel_segitsegere_sietett_a_kiralyi_hirkozmetikus
katus
2016. augusztus 31. 20:28
https://www.youtube.com/watch?v=0lMH0DVYjtE Szilágyi György és Lukács Attila sajtótájékoztatója (2016.08.31.)Feljelentést tesz a Jobbik a Mengyi "Voldemort" Roland letartóztatását megakadályozó nagy hatalmú, titokzatos személy ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!