Haraszti: Együtt kell működnie a baloldalnak és a Jobbiknak

2016. május 30. 11:33

Az SZDSZ egykori alapítója szerint illúzió, hogy a jelenlegi választási rendszerben bárki le tudja váltani a Fideszt.

2016. május 30. 11:33

A centrális erőtér lényege miatt akár az idők végezetéig is maradhat az aránytalan választási rendszer és a Fidesz ebből fakadó túlhatalma – jelentette ki Haraszti Miklós az ATV-ben. Az SZDSZ egykori alapítója szerint éppen ezért a baloldalnak össze kellene fognia a Jobbikkal, hogy közösen rászorítsák a kormánypártokat egy arányosabb választási rendszer kialakítására. Ha pedig ez nem sikerül, akkor pedig közösen kellene bojkottot hirdetniük. Haraszti szerint ugyanis a jelenlegi választási rendszerben esélytelen leváltani a Fideszt.

Összesen 335 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wotan
2016. május 31. 13:12
Az egész nem más mint vihar a biliben. A Jobbik soha nem fog össze a ballibbel mert abban a pillanatban lenullázná magát Vona meg politikai hulla lenne.
csurcsányi
2016. május 31. 12:10
2018-ig a nagy ellenzéki összefosás kb.5-6 szétfog menni,mert nem tudják kiválasztani a balliberális vezérbikát!
kuwiq
2016. május 31. 11:58
Érik a nagy ellenzéki összefogás. Kérdés, önmagában ez elég lesz-e, és akik ezt erőltetik tudják-e ezt helyén kezelni? Erről azért már bebizonyosodott, hogy mihez vezet biztosan: fidesz 2/3-hoz, kétszer is bejött. Pláne migránsidőben , amikor a nép összezár a fidesz mögött, pláne, hogy a többi hülye helyesli a migránsbefogadást, nem igazán látom, mitől változna meg a hangulat alapvetően.
Harangláb
2016. május 31. 00:12
Az utóbbi néhány hónapban mindenki előtt nyilvánvalóvá válhatott, hogy erre megy ki a játék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!