Ötven tehénnel tüntetnek a tejtermelők Budapesten

2016. április 28. 09:27

A budaörsi Tesco előtt tüntetnek tehenekk tejtermelők. A tájékoztatás szerint azért tiltakoznak, mert folyamatosan csökken a nyers tej felvásárlási ára Magyarországon. A 69 forint/kilogrammos árral az EU országai közül jelenleg a 26. helyen állnak a magyar termelők.

2016. április 28. 09:27

Tehenekkel vonultak fel a tejtermelők Budapest határában csütörtökön reggel, hogy az alacsony felvásárlási árak, és az olcsó import tej behozatala ellen tiltakozzanak – tudósított az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Az ország minden pontjáról érkeztek termelők a budaörsi Tesco áruház elé. Hét gazdaságból mintegy ötven tehénnel vonultak fel a gazdák a hipermarket elé – közölte a csatorna helyszíni tudósítója.

A tájékoztatás szerint azért tiltakoznak, mert folyamatosan csökken a nyers tej felvásárlási ára Magyarországon. A 69 forint/kilogrammos árral az EU országai közül jelenleg a 26. helyen állnak a magyar termelők. Ugyanakkor a nyers tej előállításának kilogrammonkénti költsége valamivel száz forint felett van Magyarországon. A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen az import tej és tejtermékek aránya az áruházak polcain. Az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója szerint a tüntetés akár késő délutánig is eltarthat.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. április 28. 20:55
Annak idején Hermész egy napos korában ötven tehenet lopott el. Szerintem Orbán ma sem tudna ötven tehenet ellopni, mert már minden tehén az övé. "Lássátok feleim , mik vogymuk is a por es homu vogymuk". A szemfödélnek nincs zsebe. Nem tudja maghával vinni. Csak ezt ő még nem tudja. Majd megtudja.
csuka
2016. április 28. 19:11
Az EU-tól van rosszabb is: "Capaldo professzor az ENSZ globális szakpolitika-modelljét (GPM) alapul véve szimulálja a TTIP hatását a világgazdaságra egy – főként az EU-ban és az Egyesült Államokban – elhúzódó megszorításokkal és lassú növekedéssel teli közegben. Megállapítása szerint: 1. Már egy évtized után megfigyelhető lenne a TTIP okozta nettó exportkiesés (az észak-európai országok szenvednék el a legnagyobb csökkenést, 2,07 százalékot).A TTIP nettó GDP-csökkenéshez vezetne (a legnagyobb csökkenés 0,5 százalék). 2. A TTIP a munkajövedelmek csökkenéséhez vezetne (ez főleg azért következne be, mert a társadalombiztosítás miatt az európai vállalatok versenyhátrányban vannak). 3. A TTIP munkahelyek megszűnéséhez vezetne. (Számításaik szerint megközelítőleg 600.000 munkahely szűnne meg az Európai Unión belül). 4. A TTIP-nek köszönhetően a GDP bérhányada csökkenne, a tőkejövedelemhez képest (az Egyesült Királyságban 7 százalékos lenne ez a csökkenés). 5. A TTIP a kormányzati bevételek csökkenéséhez vezetne (a zsugorodó gazdaság miatt). 6. A TTIP nagyobb pénzügyi instabilitáshoz és az egyensúlyhiány fokozódásához vezetne. A Capaldo-tanulmány arra is figyelmeztet, hogy mivel az Egyesült Államok és az EU közti kereskedelem erősödni fog, a Közösségen belüli visszaesik." http://alfahir.hu/atvertek_minket_a_multik_szakertoi_nem_ervenyesulhet_a_magyar_erdek
bookmark
2016. április 28. 16:03
Ki tudja a választ a következő kérdésre? Hogyan lehet a friss tejet közvetlenül eljutattni a fogyasztóhoz? Segítek. Tessék googlizni az angol példát és átkapcsolni fotókra. "milk delivery london" Ja az angolok azok mások?
ormányos csillós
2016. április 28. 11:59
zsinagóga elé vinni a teheneket! a zsidók még úgysem láttak tehenet a Belső-Kiskörúton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!