Jobbik: Ne legyen képviselő, aki menekül a kérdések elől!

2016. április 27. 13:27

A gazdasági bizottság ellenőrző albizottságában vizsgálná a jegybanki alapítványok és az Alstom ügyét a Jobbik. A párt sajtótájékoztatóját a Kossuth téren tartotta, mégpedig azért mert egyes újságírók nem léphetnek be az Országházba. Szilágyi György képviselő jelezte: pártja szeretné megszüntetni ezt a „diktatúrát” és azon az állásponton van, hogy aki elmenekül a sajtó kérdései elől, az ne legyen képviselő.

2016. április 27. 13:27

A Jobbik Matolcsy György jegybankelnök, továbbá az Alstom-ügyben érintettek meghallgatását kezdeményezi a gazdasági bizottság ellenőrző albizottságában. Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: az elmúlt 26 év pártjai tönkretették az országot korrupciós ügyeikkel és „súlyos foltokat ejtettek a politikán”.

Bírálta, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) úgy kezeli a közpénzt, mintha sajátja lenne és meg akarta szüntetni az alapítványi gazdálkodás nyilvánosságát. Szerinte a jegybank a „haverok” zsebét tömi több 10 milliárd forint közpénzzel, Orbán Viktor miniszterelnök pedig nem tesz ellene. A kormányfő egy keddi, Matolcsy György távozását firtató nyilatkozatára utalva azt mondta: „szakadjon le az ég, nyíljon meg a föld”, legkésőbb a 2018-as választáson.

A jobbikos politikus arról is beszélt, hogy elkészítettek egy feljelentést az MNB-nél tapasztalt dolgokkal kapcsolatban, de feleslegesnek tartják benyújtani amíg Polt Péter a legfőbb ügyész, akinek felesége szerint „erőteljesen érintett” azokban.

Az Alstom-ügy is felháborító

Szilágyi György az Alstom-ügyről szólva szóvá tette, hogy semmi nem történt volna, ha Angliában nem kezdtek volna nyomozni. Kifejtette: Medgyessy Péter volt miniszterelnök cége közel 180 millió forintot kapott tanácsadásért, s felháborító, hogy elszámoltatást helyett kitüntetést kapott Magyarországon.

A Jobbik képviselője kitért arra is, hogy sajtóhírek szerint Mikola István államtitkárnak offshore cégben van érdekeltsége. Közölte: a kormánypárti politikusnak el kell számolnia a céggel és pénzügyeivel. Emellett újfent azt sürgette, hogy legyenek nyilvánosak a politikusok hozzátartozóinak vagyonnyilatkozatai.

Szilágyi György a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóját azzal indokolta, hogy egyes újságírók nem léphetnek be az Országházba. Jelezte, pártja szeretné megszüntetni ezt a „diktatúrát” és azon az állásponton van, hogy aki elmenekül a sajtó kérdései elől, az ne legyen képviselő.

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik