Fidesz: Az MSZP korábban csak megszorított

2016. április 27. 17:27

A Fidesz szerint az MSZP IMF-hitel nélkül „mozdulni sem tudott”, és „csaknem Görögország sorsára jutatta az országot”. Hangsúlyozták: a szocialista Burány Sándor véleményével szemben a jövő évi költségvetés minden magyar családnak adócsökkentést hoz.

2016. április 27. 17:27

A Fidesz-frakció szerint az az MSZP „vagdalkozik”, amely kormányzása alatt „egyik megszorítást a másik után hajtotta végre”. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke szerint a 2017-es költségvetés kizárólag a jómódú családoknak és a „fideszes haveroknak” jelent előrelépést.

A Fidesz-frakció közleményében az áll: az MSZP kormányon „adókat emelt, fizetéseket és nyugdíjat csökkentett, elvette a gyerekek után járó adókedvezményt, utcára tett több ezer pedagógust és egészségügyi dolgozót”. Úgy fogalmaztak: az akkori kormány IMF-hitel nélkül „mozdulni sem tudott”, és „csaknem Görögország sorsára jutatta az országot”.

Hangsúlyozták: a jövő évi költségvetés minden magyar családnak adócsökkentést hoz. Ismertették: továbbra is garantált Európa egyik legalacsonyabb szja-kulcsa, tovább nő a kétgyermekesek adókedvezménye, a legfontosabb élelmiszerek áfája csökken, folytatódik az otthonteremtési program, több jut az egészségügyre és az oktatásra, folytatódik a katonák, a rendőrök, a pedagógusok életpályaprogramja és az egészségügyi és szociális dolgozók bérrendezése.

Azt írták: mivel Burány Sándor volt „akkoriban közlekedésfejlesztési államtitkár”, tőle is várják a választ, hogy „csorgott-e” hozzá „az Alstom által fizetett kenőpénzekből”. A Magyar Idők keddi számában arról írt, hogy két részletben összesen több mint 597 ezer euró – jelenlegi árfolyamon mintegy 180 millió forint – áramlott a korrupciós botrányba keveredett Alstom francia járműgyártótól Medgyessy Péter volt miniszterelnök családi cégéhez 2007-ben és 2008-ban.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2016. április 27. 20:19
egyébként végtelenül egyszerü devalválni egy valutát...pénzt kell nyomtatni...van fogalmad hova vezet..ismered a történelmet...már a romaiaknak sem jött be..azota eltelt 2000 év...de még mindig nem müködöképes az ötlet..vajon miért?
Anti Komcsi
2016. április 27. 19:32
Matolcsy neve minőség.
balbako_
2016. április 27. 18:59
Ez tény.
pemete jakab
2016. április 27. 18:19
A kormány jövő évre 1000 mrd körüli hiánnyal számol, vagyis tovább nő az államadósság, ami már 2010 óta kb. 5000 milliárddal nőt. A jelenlegi kormány éppoly eladósító politikát folytat, mint a korábbi ballib. Ha beüt egy újabb pénzügyi válság, megint a béka segge alatt leszünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!