Nekimegy az Együtt az MNB alapítványainak

2016. március 09. 12:18

Törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez az Együtt a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ellen. Pápa Levente, a párt alelnöke szerint az MNB alapítványához úgy került negyven milliárd forintnyi tőkejuttatás, hogy azt nem lehet alapítványi célokra fordítani.

2016. március 09. 12:18

Az Együtt Polt Péter legfőbb ügyészhez fordul és törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményez a Magyar Nemzeti Bank négy alapítványa ellen – közölte csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Pápa Levente indoklásként azt mondta, az Átlátszó által szerdán nyilvánosságra hozott, 2013-2014-es igazgatósági jegyzőkönyvekből kiderül, hogy ehhez a négy alapítványhoz úgy került negyven milliárd forintnyi tőkejuttatás, hogy az MNB kikötötte, ezeket a tőkeelemeket csak az ő hozzájárulásával lehet felhasználni és nem lehet alapítványi célokra fordítani.

A politikus szerint ez nem csak a Fidesz kommunikációjának mond ellent, amely szerint az alapítványhoz kerülő pénz az alapítványé, de a polgári törvénykönyv alapvetéseinek is. Matolcsy György jegybankelnök egy államot épít az államban, saját „testőrségével”, saját költségvetéssel, úgy, hogy erre senki nem hatalmazta fel – mondta Pápa Levente.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
twist
2016. március 09. 14:42
Mit kinlódik a Szigetvári az 1%-os támogatottságával? Nem veszi észre, hogy senkit nem érdekel a vergődése?
Korrupt Kornél
2016. március 09. 14:04
azt a böszme simort elmozdítani nem lehett, mert az euig szaladt, hogy a függetlensége veszélyben van. Most miről pofáznak az igazi demokraták? Politizálna normálisam nyerjen választást és akkor próbálkozzoin. Röhögnivaló, hogy az elnök és alelnöke kettőnél többnek gondolja magát.
Tintamin
2016. március 09. 13:38
Mikozben a fidesz megszorja 30milliarddal a haver baknjat, meg utanadob a posta is 15-ot titkositva. http://444.hu/2016/03/09/maig-titok-milyen-penzbol-segitettek-ki-az-egyik-leggazdagabb-magyar-bankart Lopni tudni kell, ebben a fidesz a legnagyobb!!
alex44
2016. március 09. 13:26
"Zúg az éji bogár,nekimegy a falnak,nagyot koppan akkor, azután elhallgat."Ennyit az együtt nevű gittegyletről, Arany Jánossal szólva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!