LMP: „Hazug és megtévesztő” képet sugall a kormány

2016. március 12. 15:06

A kormány nem is akar tiszta viszonyokat teremteni az egészségügyben a Lehet Más a Politika szerint. Ábrahám Júlia LMP-s politikus úgy látja: Magyarország a GDP 3,9 százalékát fordítja idén az egészségügyre, ami az ellenzéki politikus szerint „abszurd módon alacsony”.

2016. március 12. 15:06

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a kormány nem is akar tiszta viszonyokat teremteni az egészségügyben, mert akkor nagy valószínűséggel kiderülne, hogy nincsenek meg a biztonságos betegellátás feltételei, nincs elegendő szakdolgozó sem.

Ábrahám Júlia, a párt egészségügyi szakszóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány „hazug és megtévesztő” képet sugall az egészségügyről. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy bár Orbán Viktor miniszterelnök februári évértékelőjén azt mondta, a kormány a tavalyi 60 milliárd forintos adósságkonszolidációval megmentette a kórházakat, valójában ez az adósság már újra eléri a 40 milliárd forintot, és havonta csaknem 4,5 milliárd forinttal nő.

Felidézte azt is: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár korábban arról beszélt, hogy pontosan annyi orvos és ápoló dolgozik az egészségügyben, amennyire szükség van, ám szerinte ezt a kormány nem tudhatja. Ugyanis - fejtette ki - 2005 és 2015 között több mint 17 ezer magyar orvos és ápoló kért külföldi munkavállaláshoz igazolást, de emellett nem tudni, hogy hányan hagyták el a szakmát, ráadásul a „szégyenletesen alacsony” alapbérek miatt sok orvost vállalkozói szerződésekkel foglalkoztatnak.

Ábrahám Júlia kiemelte: a kormány az oktatáson és az egészségügyön akar spórolni, pedig ezek a legfontosabb ágazatok. Magyarország a GDP 3,9 százalékát fordítja idén az egészségügyre, ami az ellenzéki politikus szerint „abszurd módon alacsony”.

Ismertette: az LMP szerint mindenkire kiterjedő alapbéremelésre és az egészségügyi szolgáltatások reális értéken történő finanszírozására van szükség. A bérrendezéshez 100 milliárd forintot kellene első lépésként átcsoportosítani az egészségügybe, ennek a fedezete meg is lenne a szakszóvivő szerint, hiszen, mint mondta, a kormány például 150 milliárd forintot költ a Városliget beépítésére.

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. március 13. 13:49
Méghogy hazugok. Egy igaz magyar ember soha nem hazudik. Nézzetek csak utána..
gudmen
2016. március 13. 12:09
"Havi 250 forintot spórolnak meg dolgozónként. Évi bruttó 1,2 milliót spórol az ajkai kórház azzal, hogy nem ad teát a dolgozóinak" http://vastagbor.atlatszo.hu/2016/03/13/evi-brutto-12-milliot-sporol-az-ajkai-korhaz-azzal-hogy-nem-ad-teat-a-dolgozoinak/
Korrupt Kornél
2016. március 13. 08:47
SZŐKE!!!!!!!!!!!!!!!! ezzel minden meg van mondva.
illesl
2016. március 13. 07:41
KI EZ A LIB_BAL LÚD? ÚGY LÁTSZIK, ÜRES MÉG AZ ERSZÉNY. Egy kis emlékeztető, egy "klasszikustól": "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák… ismeritek."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!