Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Herceghalom polgármesterének felesége adta be a népszavazási kérdést

2016. február 23. 21:38

Herceghalom polgármesterének felesége, Erdősi Lászlóné adta be az NVI-nél kedden a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos népszavazási kérdést. A kopaszok vélhetően Erdősinével lehettek, és néhányak közülök egyes információk szerint a Fradi Securitynél dolgozhatnak, bár az FTC cáfolta ezeket az információkat.

2016. február 23. 21:38

Az Index írt először arról, hogy a vasárnapi zárva tartással kapcsolatos kérdést benyújtó Erdősi Lászlóné a herceghalmi polgármester felesége. Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kopasz emberek álltak körbe egy hölgyet, aki népszavazási kérdést akart beadni, és a csoport megakadályozta, hogy az MSZP politikusa, Nyakó István adja le először a kérdést.

Erdősi Lászlóné kérdése így hangzott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint – továbbra is zárva tartsanak vasárnap?”, míg Nyakó ezt a kérdést adta be négy másodperccel később: „Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?” Az utóbbi kérdést a jelenlegi törvények szerint nem fogják hitelesíteni.

A polgármester korábban a Fidesz jelöltje volt

Erdősi László korábban a Fidesz jelöltje volt, a legutóbbi önkormányzati választáson viszont a kormánypárt jelöltjével szemben indult és nyert. Az Index információi szerint Erdősi Lászlót 1990-ben az I. kerületben a Fidesz színeiben választották meg egyéni önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett a kerületben. 

A Index informátorai szerint Erdősi felesége a választási időszak alatt Orbán Viktort ábrázoló, „Az én miniszterelnököm” feliratú kitűzővel járt a településen. A házaspárt az Index telefonon megkereste. Először Erdősiné vette fel a telefont, azonban mikor megtudta, hogy újságíró keresi, megszakította a beszélgetést.

Pár perccel később a férje beszélt a lap egyik kollégájának: akkor nem cáfolta, hogy felesége vitte be a papírt, azonban néhány perccel később mobiltelefonon egy másik Indexes újságírónak, már sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta ezt az információt.

A kopaszok Erdősinével lehettek

Az Origo fotósa készített egy képet, amin az egyik kopasz embernél található valamelyest átlátszó mappa látszik. Bár a fotó nem megfelelő minőségű, a 444 egyik olvasója feljavította annak minőségét, ami alapján úgy tűnik: abban a mappában is az Erdősiné által beadott népszavazási kérdés lehetett.

Az Origo fotóját javította fel a 444 egyik olvasója

A homályos fotókon egyes szavak kiolvashatóak a népszavazási kérdésből, illetve az is felfedezhető, hogy a beadó Herceghalmon lakik. Emellett Erdősi Lászlóné neve is felismerhető a kontúrokból az aláírásnál. Ide kattintva megnyithatják a képet nagyobb méretben.

A Ferencváros biztonsági emberei is ott lehettek az NVI-nél

A Fradimob oldalt idézve ír az mno.hu arról, hogy a Fradi Security alkalmazásában álló személyek lehettek ott és „védhették” Erdősinét az NVI-nél. A Fradimob oldalon arról írtak: az ultrák elhatárolódnak a biztonsági emberektől, akik a fényképek alapján részt vehettek a keddi politikai eseményen.

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szervezet is közleményt adott ki, amelyben „verőlegényeknek” nevezték az Erdősinét védőket és cáfolták, hogy Fradi-ultrák lennének. „Az említett kopaszok annak a bizonyos biztonsági szolgálatnak a tagjai, akik pont azért követnek el mindent, hogy a Fradi ultrái ne lehessenek ott a lelátón.”

Az esettel kapcsolatban a Ferencvárosi Torna Club is adott ki közleményt, amelyben azt írják: „A sajtóban felmerült legfrissebb találgatásokra reagálva az FTC határozottan kijelenti, hogy nem a Fradi Security Kft., nem a klub munkavállalói azok a személyek, akikről ma bizonyos platformok ezt állították a Nemzeti Választási Irodában történtekről beszámolva.”

Az mno.hu arról is beszámol oldalán, hogy nem sokkal dél után a Groupama Aréna parkolójában tűnt fel több kopasz, akik korábban a választási irodánál lehettek, közülük ketten beültek a kávézóba. Az mno.hu olvasójának elmondása szerint egyikük szinte dicsekedett a vele lévő férfinak, hogy nyilatkozott a médiának, „és azt mondtam el, amit kellett, hiba nélkül”, „van egy boltom és ezért akartam kérdést feltenni, de hát beelőztek.” Ezután nagyot nevetett, majd társának telefonon mutatta, hogy valaki lenácizta a Facebookon. Az informátor szerint ezt követően telefonhívást kaptak a kopaszok, aminek hatására villámgyorsan távoztak a kávézóból. 

Összesen 398 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. február 24. 13:39
A férjét vizsgálják amiért több milliót lenyúlt amikor azt hitte, hogy nem választják meg de mégis megválasztották. A képviselők többsége fideszes és erősen nyomták az eljárást ellene. Meglehet, hogy ez volt az ára, hogy a többségben fideszes testület abba hagyja az eljárást ellene.
Csigorin
2016. február 24. 13:20
Eleve miert nem kell mar a beadashoz alairasgyujtes?
u.cserkész
2016. február 24. 11:30
1. Egy új nagyáruház megnyitása, egy agyon reklámozott új film bemutatója előtt már éjjel-hajnalban ott tolonganak a vevők/nézők. Időben fel kell kelni, és akkor én vagyok az első a sorban. 2. Bármilyen, a népszavazáshoz beadott kérdésre, a válasz tükrözheti az álláspontodat, kedves szavazó. Most akkor mi a baj? Sok volt a kopasz? Ez egy antidemokratikus, rasszista szövegelés. Tiltakozom a kopaszok nevében!!
kzs2
2016. február 24. 09:25
Azért az tényleg durva, hogy 2 év alatt egyszer sem jutnak el az aláírásgyűjtésig. Ez leginkább a regnáló hatalomnak a sara, hogy legalább a lehetőség megmaradna.... kiábrándító. Nem ez az első esett és sajnos városi szinten ez még rosszabb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!