Orbán: 50 ezer magyar család kenyerét biztosítják brit cégek – köszönjük!

2016. január 08. 18:04

„Jó közös munkatapasztalataink vannak az elmúlt évekből Viktorral” – jelentette ki David Cameron az Orbán Viktorral közös budapesti sajtótájokaztójuk végén.

2016. január 08. 18:04

A bilaterális ügyek rendben is volnának – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután megköszönte David Cameronnak a britek pozitív magyarországi gazdasági szerepvállalását, ami 50 ezer magyarnak biztosít munkát. 

A multilaterális ügyeket két csoportra osztotta a magyar kormányfő, először a könnyebbekről beszélt. Biztosította az Egyesült Királyságot, hogy Magyarország továbbra is a NATO elkötelezett partnere a Közel-Keleten, és örülünk, hogy együttműködhetünk. 

Egyetértés volt köztük a Cameron által az EU jövőjével kapcsolatban ismertetett négypontos csomag  kérdésében, és mindketten egy erős Európa mellett foglaltak állást. „Én személy szerint nem vagyok elégedett Európa versenyképességével ebben a pillanatban” – szögezte le Orbán.

Újra kell gondolni a nemzeti parlamentek EU-s szerepét, az eurózónán kívüli országoknak egyenlő elbánást kell biztosítani, a szociális rendszerekkel való visszaéléseket pedig minden tagállamban meg kell szüntetni – e kérdésekben is egyezett a két miniszterelnök véleménye. Orbán Viktor arra kérte londoni kollégáját, a Nagy-Britanniában becsületesen dolgozó magyarok érdekeit vegyék figyelembe.

David Cameron örömét fejezte ki, hogy – miniszterelnökként most először – újra Budapesten járhat, és láthatja a „csodálatos előrehaladást”. Szintén elmondta, hogy sok mindenben értenek egyet, és hisznek a nemzetállamok alkotta, fair szabályokra épülő Európai Unióban. Ugyanígy megállapodtak abban, hogy a külső határok védelme fontos – mondta Cameron. 

Jó közös munkatapasztalataink vannak az elmúlt évekből Viktorral” – jelentette ki mondandója végén az Egyesült Királyság miniszterelnöke.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2016. január 10. 12:13
Cameron ugyanúgy meg akarja őrizni az országa szuverenitását mint Orbán. Az EU mégiacsak minket támad ( és a lengyeleket).
csuka
2016. január 09. 09:45
Siker: http://alfahir.hu/cameron_kitalalta_hogy_szivassa_meg_a_magyar_vendegmunkasokat
liberálzöld.
2016. január 09. 09:35
És köszönjük Angliának, hogy a sok-sok kint dolgozó honfitársunkat egyrészt beszámolhatjuk a foglalkozatottak népes táborába, ezzel segítve egyrészt a munkanélküliségi ráta kedvező alakulásában, másrészt pedig, hogy Orbán még közelebb kerüljön az 1 millió új munkahelyhez (mert ezeket a munkahelyeket is a Fidesz teremtette azzal, hogy lehetetlenné tette a kint dolgozóknak az itthon boldolgulást). És köszönjük továbbá, hogy a kint dolgozó honfitársaink haza küldik a GDP 1-2%-át, mert ez nagyon jól jön az államadósság elleni szent háborúnkban (már ami a GDP arányos hiányt illeti), ezzel lehetővé téve, hogy többet lehessen ellopni az EU ejnye-bejnyéje nélkül!
katus
2016. január 09. 01:26
Természetesen a legfontosabbra is sort kerített Orbán és Cameron Nem, nem a Trianon Múzeumba vitte el a brit kormányfőt. https://kuruc.info/galeriaN/egyeb/orbancameronholo.jpg Forrás: https://kuruc.info/r/26/153470/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!