BRFK: Több helyen jogsértést követnek el a tüntető taxisok

2016. január 18. 17:47

A taxisdemonstráció résztvevői jelenlegi magatartásukkal jogsértést követnek el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amely azt kifogásolja, hogy az eredeti forgalomlassító tüntetéshez képest bizonyos pontokon már egy-egy sávon sem engedik a haladást a résztvevők. A taxisok a tüntetést nem jelentették be.

2016. január 18. 17:47

A rendőrség hétfő délután felszólítást tett közzé a honlapján az Uber ellen szerveződött taxistüntetés szervezőihez és résztvevőihez címezve, miután a tiltakozók egy-egy útszakaszt teljesen lezártak a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelte: a demonstráció résztvevői jelenlegi magatartásukkal jogsértést követnek el.

A rendőrség felszólította a be nem jelentett demonstráció szervezőit és résztvevőit, hogy a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződésénél „állítsák vissza a rendezvény azon korábbi állapotát”, amelynél a forgalom haladása egy-egy forgalmi sávon biztosított volt.

Előzetes bejelentés nélkül kezdtek hétfő reggel demonstrációba a fővárosban taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás elleni tiltakozásul. Délután három óra után a tiltakozók lezárták a Bajcsy-Zsilinszky utat a Deák Ferenc tértől a Szent István-bazilikáig és az Andrássy út elejét.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. január 18. 21:23
Mint a migránsok, mennek országnak világnak de a házuktáján nem mernek balhézni.
Morgen
2016. január 18. 20:25
Szép kilátások! Ha valakinek kedve szottyan megbénítani Budapest közlekedését, az minden további nélkül megteheti. De! Legalább nálunk ér annyit egy magyar, mint Németországban egy migráns!
dave
2016. január 18. 20:00
Az uberrel nem értek egyet ebben a formájában, de hol marad a vízágyú és a gumilövedék?
írmag
2016. január 18. 19:36
A közlekedés szándékos akadályozása büntetendő. Rendszámokat összeírni, büntetni, vagy engedélyt visszavonni. Erre senkinek nincs engedélye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!