A csepeli HÉV megszüntetése ellen gyűjt aláírásokat a PM

2016. január 28. 13:47

A PM szerint felháborító, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak. Most internetes aláírásgyűjtésbe kezdenek a csepeli HÉV megszüntetése ellen.

2016. január 28. 13:47

A Párbeszéd Magyarországért (PM) internetes aláírásgyűjtést kezdett a csepeli HÉV megszüntetéséről szóló fővárosi közgyűlési rendelettel szemben. Hudák János, az ellenzéki párt elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, a Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.    

A PM politikusa felháborítónak nevezte, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak – fejtette ki.

Hudák János emellett azért is elhibázottnak tartaná a villamosvonal kialakítását, mert az szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében ugyanis a csepeli és a szentendrei hév föld alatti összekapcsolása szerepel az 5-ös metró néven. Kiemelte, amennyiben Budapest megkapja a 2024-es olimpiai rendezés jogát, akkor az addig hátralévő időnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a  csepeli HÉV-et legalább a Boráros térig a föld alá vezessék egy ideiglenes villamosvonal kiépítése helyett.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. január 28. 19:39
"feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd" "szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne" Szerintem meg kend egy f.sz.
noMores
2016. január 28. 18:26
Hat az igy volt, hogy a kedves miniszterelnokur mar megint osszeveszett valakivel, aki veletlenul Budapest polgarmestere es jol beszopatta. Sajnos jutott a zembereknek is a spermajabol. Ilyen ez a zemberek kormanya.
Öreg
2016. január 28. 16:07
Miért nem arra gyűjtenek véleményt, hogy merre menjen a villamos, nagyobb lakóterületet /pl.a Csillagtelep és a többi lakótelep/ is kapcsolódjon be a villamos közlekedésbe. Csepel térképét nézve akár elágazó villamosvonalat is építhetnek!
Korrupt Kornél
2016. január 28. 15:02
Gyerekek, ne áskálódjatok. Picimini párt vagytok, mással kellene foglalkozni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!