Orbán: Európa legbiztosabb pontja Magyarország

2015. december 13. 16:39

30 éve itt vagyunk, és a következő 30 évben is itt leszünk – fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz kongresszusán, amelyet Közép-Európa legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezett. A kormányfő bejelentette, hogy 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája, hogy minden magyar család feje felett legyen saját lakás. Orbán ostorozta a liberalizmust is, amely szerinte szembe került a demokráciával. Orbán szerint Európa következő nagy korszaka vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz.

2015. december 13. 16:39

Közép-Európa legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke –  az 1177 érvényes szavazatból 1174-et kapott – a párt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón. „30 éve itt vagyunk (...), és a következő 30 évben is itt leszünk” – jelentette ki.     Hiszünk Magyarországban és a magyarokban, hiszünk abban, hogy a magyarok bármilyen rossz helyzetből fel tudják emelni az országot – fogalmazott. Mint mondta, a magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek. Csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók – hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország.

Jön a lakásépítés áfájának csökkentése

A miniszterelnök beszédében bejelentette, hogy hétfőn a parlament elé kerül az a törvényjavaslat, amely alapján a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökken. Orbán elmondta: a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják a lakásépítési áfa csökkentését is – közölte.

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely – jelezte. 

Liberalizmus helyett demokráciát akar Orbán

Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához – fogalmazott Orbán Viktor. A kormányfő szerint az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, „kifulladt, lemerült”, szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával. Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor.

Orbán készen áll a folytatásra

Orbán Viktor kormányfő készen áll arra, hogy két év múlva – ha meglesz a bizalom – vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. A következő két év legfontosabb feladata az elnök számára, hogy felkészítse a Fideszt és szövetségeseit a választásra - rögzítette a miniszterelnök a nagyobbik kormánypárt XXVI. kongresszusán vasárnap a fővárosban.  

Jó alelnököket kaptam ehhez a munkához, olyanokat, akiket kemény fából faragtak és tudják mi a rend” – mutatott rá Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta: ezt a két évet nem levezetésnek szánja, hanem felkészülésnek. „Két év múlva, ha meglesz a bizalom, készen állok arra, hogy vezesselek bennetek a választási kampányban és arra is készen állok, ha győzünk folytassam a munkát a kormány élén” – jelentette ki a miniszterelnök, akinek szavait élénk taps fogadta a küldöttek részéről.

Összesen 512 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Birkaisztán
2015. december 14. 12:20
Istóczy says: 2015-12-14 at 07:53 Tökéletesen egyetértek az előttem nyilatkozóval, elég körülnézni , most éppen Franciaországban. Mindenhol olyan a “választás”-nak nevezett folyamat eredménye, amit a hatalmi elit előre eltervezett. Le Pen több mint 30%-ot ért el és sehol sincs!!! Nálunk mit akar az MSZP vagy a többi kis párt ellenzékként? Bizony a fityisz évekkel ezelőtt bebiztositotta a megjósolt 30 évet. Ne feledjétek el a hazai zsidóságot!! Ők irányitanak mindent mindenhol. Nekik kell a Kárpát medence. Amikor elhangzott a nyáron, a zsidóság valamelyik képviselőjének a szájából, hogy veszélyben érzik magukat a bevándorlók miatt, na….na akkor napokon belül elkezdték épiteni a keritést. Ne aggódjatok! Ez nem a magyarok védelme miatt történik. Lehet tovább gondolkodni, de ez a jelenlegi helyzet. Már a hanuka a vezető ünnep, sokan azt sem tudják, mi az a Karácsony. ….és igy tovább… http://www.balrad.com/2015/12/14/a-dobrogista-dolyf-pesti-tobzodasa/
Birkaisztán
2015. december 14. 12:19
Sajnos ez van és a jövő még rosszabb lesz. Akik facebookon posztolnak, politizálnak, vagy a különféle oldalakon 168 óra, népszava, népszabadság, origó stb. írnak, kommentelnek alig vannak pár tízezren. Nem lehet leszűrni a társadalom állapotát ilyenekből, hiszen hiába morog valaki a buszon, vagy szidja a rendelőben a kormányt, tíz esetből 4 el sem megy szavazni, abból a hatból pedig aki elmegy, pedig 3 mégiscsak valami miatt oda szavaz.
Birkaisztán
2015. december 14. 12:18
Ma Magyarországon kb. 5 millió ember megy el szavazni. Ebből kb. 1 millió az aki érti tudja a politikát, nem lehet megvezetni, tudja kire miért szavaz. Van még kb. 1 millió aki nagyvonalakban érti, és érzései szerint szavaz. Van jó 2 millió aki alig érti, viszonylag egyszerűen befolyásolható, utolsó benyomásai szerint szavaz és van jó 1 millió agyhalott, akit tűzifával, tésztacsomaggal el lehet vinni szavazni. Szóval az nyer, akinek több pénze, aktivistája, propaganda anyaga, médiafelülete van. És a szavazást nem a balrad, meg a 444 és nem a kurucinfó népe dönti el, akik politizálnak, hanem az egymillió agyhalott és a kétmillió befolyásolható.
Birkaisztán
2015. december 14. 12:16
“… Harminc éve itt vagyunk. Jó hír a mieinknek, s rossz hír az ellenfeleinknek: a következő harminc évben is itt leszünk…” Rossz hírünk van Döbrögi! Nem lesz abból harminc hónap sem! 30+30 év NEKTEK-Szibériában!-az meglesz! Garantáltan “jó társaságban”! Ott aztán majd vitatkozgathattok az ellenmaffiákkal, hogy ki is volt a nagyobb! Miközben lestek, mint ponty a szatyorban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!