Nem vettek részt a néppárti képviselők a Magyarországról szóló EP-vitán

2015. december 03. 08:00

Csak a néppárti frakció kijelölt szónoka szólalt meg a magyar jogállamiság helyzetéről rendezett szerdai vitán, a frakció politikusai távol maradtak az Európai Parlament ülésétől. A Fidesz-KDNP szerint valójában nem is az alapjogok helyzete miatt aggódik a baloldal, hanem azért támadják Magyarországot, mert az ellenzi a menekültkvótát.

2015. december 03. 08:00

Az Európai Parlamentben (EP) Magyarországot érő támadások valódi oka a magyar bevándorláspolitika, a kötelező betelepítési kvóták elutasítása – hangsúlyozza a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja, amelynek tagjai – a néppárti frakció politikusaival együtt – tiltakozásul nem vettek részt az EP szerdai plenáris ülésén a magyar jogállamiság helyzetéről tartott vitában.

Újra az Európai Parlament plenáris ülésének napirendjére került Magyarország. Névleg az alapjogok helyzete miatt aggódnak egyesek, a támadások valódi oka azonban hazánk határozott és felelős bevándorláspolitikája. A baloldal valójában azért támadja hazánkat, mert elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótákat. A pártpolitikai támadás ellen tiltakozásul a néppárti frakció politikusai, így a Fidesz-KDNP politikusai sem vettek részt a színjátékban – egyedül a frakció kijelölt szónoka szólalt meg kifogásolva a Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércét” – írják a magyar néppárti képviselőcsoport MTI-hez eljuttatott közleményében. 

Kiállnak Schengen mellett

Mint fogalmaznak, „a színjáték ezúttal egyértelműen lelepleződött”. Az Európai Bizottság „már a vita előtt egyértelmű írásos választ adott, miszerint nem látja indokoltnak eljárás indítását hazánkkal szemben. Bebizonyosodott, hogy ismét pártpolitikai indíttatású, hazug támadásról van szó”.

Magyarország a magyar polgárok és minden európai polgár védelmét, valamint az unión belüli szabad mozgás fenntartását helyezte előtérbe, amikor a schengeni határok megvédése mellett döntött. Hazánk az uniós előírások alkalmazását tartotta és tartja szem előtt, amikor a tömeges illegális bevándorlásnak megálljt parancsolt – hangsúlyozza a képviselőcsoport. Hozzáteszik, hogy a Fidesz-KDNP EP-képviselői az elkövetkezendőkben továbbra is határozottan ki fognak állni a schengeni vívmányok fenntartása, Európa külső határainak védelme és a kötelező betelepítési kvóták elutasítása mellett.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2015. december 03. 12:57
A titkos maoisták (az embertelen értelmiség írtó-magát szuper értelmiségi Kinyilatkoztató és Megbillogzó apostolnak tartó velejéig rohadt SZDSZ és szatellitjei)valamint a sztálinizmus bázisán termett nyálkagombák itt maradt és klónozódott Szocialistái fertőznek mindent , amihez hozzáférnek! A fröcsögő anarchisták, szüfrazsettek, homo,-és transzneműek,tömeggyilkos környezet,-és egészségvédők (mai hír) Hisztérikus banyák , tinik és milfek bandái testesítik meg a TRENDI JUROPÁT! Aztán csodálkoznak, hogy vannak EU szkeptikusok--de már fogyóban, mert EZT AZ EURÓPÁT NEM AKARJA a józan többség!!!!
brise
2015. december 03. 10:17
Vágjátok csak a fát magatok alatt. Ebben az egyben jók vagytok. Idióta, balos csürhe.
Biomechanoid
2015. december 03. 10:10
A mostani történések egyedül logikus magyarázata, hogy földönkívüli invázió zajlik, Merkel és társai nyomorult alienek.
bookmark
2015. december 03. 09:36
Gyerekek a liberók tegnap este vért okádtak az olasz La 7 csatornán. Egy igen sötét bőrű arab Orbánozott, rasszistázott meg, hogy a magyar kerítés kevés ahhoz, hogy megállítsa őket. Mivel ha jól tudom az EU nem végtelen így vannak határai is, de azt nem mindenki egyformán védi, szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!