Tilalmat hirdettek a Fidesszel szemben a magyar muszlimok

2015. szeptember 04. 23:13

Orbán Viktor reggeli interjúja miatt haramot, vagyis tilalmat hirdetett a Magyar Iszlám Közösség, akik úgy ítélik meg, hogy a miniszterelnök szavai rendkívül ellenségesek voltak a muszlimokkal szemben. Az a muszlim, aki be akarja tartani a haramot, nem szavazhat a Fideszre és a KDNP-re, illetve semmilyen módon nem támogathatja a kormánypártokat.

2015. szeptember 04. 23:13

Haramot, vagyis vallási tilalmat hirdet a Magyar Iszlám Közösség a kormánypártokkal szemben, miután péntek reggel Orbán Viktor rádióinterjújában azt tanácsolta a magyaroknak, hogy ne akarjanak együtt élni muszlim közösségekkel – írja a Híradó.hu. „Mikor határozta el a kvóta bevezetését, s majd lehetséges, hogy ez más vallások követőire is ki fog terjedni? Hogyan gondolja a vallásszabadság korlátozását?” – kérdezte közleményében a Magyar Iszlám Közösség.

A haram azt jelenti, hogy az azt betartani akaró muszlim nem szavazhat a kormánypártokra, illetve nem működhet velük együtt, nem segítheti őket semmilyen formában. A közösség korábban a Jobbik ellen is hirdetett ki hasonló tilalmat.

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2015. szeptember 13. 20:39
http://demagog.blogstar.hu/2015/09/04/muzulman-terrorista-leplezodott-le-magyarorszagon-/20075/
Szümi
2015. szeptember 05. 17:19
ez a baj ezekkel: ma haramot hirdetnek, holnap dzsihadot. Vagy intifadat. Vagy mit.
illesl
2015. szeptember 05. 16:34
Én tisztelem a muszlim emberek istenhitét, életét. Megértem, kicsit nehéz lehet feldolgozni Orbán Viktor beszédének idevonatkozó részét. Én is egyetértek azzal, hogy Magyarország keresztény hagyományú ország, én is kereszténynek vallom magam. Mindazonáltal én NEM szeretnék saját hazámban keresztény kisebbségként élni - értem alatta azt, hogy egy muszlim többségű állam keresztény kisebbségeként - pedig el sem hagytam szülővárosom. Ugyanakkor én pedig arra lennék kíváncsi, hogyan élik meg azt, hogy igazhitű muszlim országok nem fogadják be őket és Németoszágba törekszenek.
illesl
2015. szeptember 05. 16:33
Én tisztelem a muszlim emberek istenhitét, életét. Megértem, kicsit nehéz lehet feldolgozni Orbán Viktor beszédének idevonatkozó részét. Én is egyetértek azzal, hogy Magyarország keresztény hagyományú ország, én is kereszténynek vallom magam. Mindazonáltal én is szeretnék saját hazámban keresztény kisebbségként élni - értem alatta azt, hogy egy muszlim többségű állam keresztény kisebbségeként - pedig el sem hagytam szülővárosom. Ugyanakkor én pedig arra lennék kíváncsi, hogyan élik meg azt, hogy igazhitű muszlim országok nem fogadják be őket és Németoszágba törekszenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!