Migránsok egy csoportja még bízik a határ megnyitásában

2015. szeptember 16. 14:37

Horgosnál táborozó migránsok még mindig abban bíznak, hogy Magyarország megnyitja határait. Ha nem így történik, bedöntik a kerítést – fenyegetőzött egyikük.

2015. szeptember 16. 14:37

A Pesti Srácok tudósítása arról ír, hogy a Horgos környékén várakozó migránsok még mindig bíznak benne, hogy Magyarország megnyitja határait, és nem hajlandóak új útvonal után nézni. Sem Horvátország, sem Szerbia felé nem akarnak elindulni, és regisztrálni sem hajlandók Magyarországon. Egy részük sokáig hangoskodott az éjszakában – írja a portál.

Egyikük így nyilatkozott a Pesti Srácoknak: „A bátyám már Franciaországban van, és Magyarországon keresztül jutott oda. Azt mondta, én is erre menjek. Én sem akarok másik útvonalon menni. Magyarország miért zárta le a határt? Nem akarunk Magyarországon maradni, csak át akarunk menni az országon.

Egy másik, szír migráns azon háborgott, hogy míg a görög, a macedón és a szerb rendőrök „nagyon rendesek, segítőkészek voltak”, a magyar rendőrök elzárják az útjukat. Azzal is fenyegetőzött, hogy amennyiben nem engedik őket át, bedöntik a kerítést. 

A Pesti Srácok hozzáteszi: a határnál tábort vert migránsok többsége nem tervez ilyesmit, csak reménykedik, hogy hazánk változtat migrációs politikáján. Akad olyan is, akit Szerbiába nem engednek vissza, Magyarország viszont kutasította.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kumkum
2015. szeptember 17. 09:41
Haaaat, kiskoromban engem sem ovtak a szeltol is a szuleim, de azert a szogesdrotos teteju hatarkeritesre kapaszkodo kiskolok a szunyokalo anyuka mellett eleg eros.
GV0917
2015. szeptember 16. 20:27
Mi az,hogy AKAROK????? Ez egyetlen jogi formulában sem szerepel! Hiszen menedék jogot, szabad átutazást, vagy bár mit csak KÉRNI LEHET! A magyar rendőrök a magyar ellenzék szégyenteljes viselkedése ellenére is az ő nagyon féltett valagukat is védik. Ha rajtam múlna ezt a féltett testrészüket más módon tenném egyenletessé- legyalulnám, mint a spárgatököt!
MZ/X
2015. szeptember 16. 15:35
Lehet cuccolni haza, Szíriába, ott lett volna ekkora pofátok...
kjkj945
2015. szeptember 16. 15:29
""még bízik a határ megnyitásában"" Bíz alom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!