Merkel: Az itt maradó menekülteknek be kell illeszkedniük

2015. szeptember 09. 11:11

Angela Merkel német kancellár megerősítette, hogy a védelemre nem szorulók menedékkérőknek távozniuk kell. Merkel arról is beszélt: nem utasíthatják el a német társadalom szabályait, nem tagadhatják meg az integrációt és nem alkothatnak párhuzamos társadalmakat.

2015. szeptember 09. 11:11

Kiemelkedő fontosságúnak nevezte a menekültek beilleszkedését a német kancellár szerdán Berlinben a törvényhozás alsóházában elmondott beszédében, és ismét megerősítette, hogy a védelemre nem szoruló menedékkérőknek távozniuk kell.

Angela Merkel a menekültválság kezelésének legfontosabb vetületeit hat pontban foglalta össze. Elsőként a menekültként elismert, hosszabb távon Németországban maradó emberek minél gyorsabb integrációját emelte ki. A fontossági rangsor második eleme, hogy a nem háború vagy üldöztetés elől menekülő emberek nem maradhatnak az országban.

A harmadik az, hogy a menekültek nem utasíthatják el a német társadalom szabályait, nem tagadhatják meg az integrációt és nem alkothatnak „párhuzamos társadalmakat”. Kiemelte még az idegenellenesség elutasítását, a közös európai fellépés fontosságát. Angela Merkel a geopolitikai összefüggésekre utalva kijelentette: „komoly belpolitikai következményei lehetnek, ha valamit nem végzünk el a külpolitikában”.

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. szeptember 11. 15:04
Úgy be fognak illeszteni, hogy Merkel anyó nem győz majd romot takarítani. Díjazni fogják a derék németek.
balbako_
2015. szeptember 11. 14:59
A remény hal meg utoljára Angela. Igaz az eddig betelepítetteknél ez nem vált be, de majd ezekben is csalódni fogtok.
timargabor
2015. szeptember 10. 20:09
jó reggelt kívánok, kedves kancellár asszony :( innen lesz szép nyerni
vakhangya6
2015. szeptember 10. 11:11
Képzeljük el a következőt. Az összes közel-keleti idejön Európába a jobb élet reményébe. És? Mi meg odamegyünk a helyükbe. Nálunk lesz az olajcsap és akkor jól megszivatjuk őket. :-)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!