Kecskemét: Sasok vs. Gripenek

2015. szeptember 22. 09:10

Két-két F–15C Eagle típusú repülőgép érkezett a kecskeméti katonai repülőtérre szeptember 4–én. A kiképzés célja az amerikai és a magyar légierő közötti együttműködés fejlesztése.

2015. szeptember 22. 09:10

A gyakorlórakétákkal felszerelt vadászgépeket szeptember 8–án mutatták be a sajtónak. Steven J. Jantz ezredes, az amerikai légierő attaséja az újságírók kérdéseire válaszolva elmondta: a mostani kecskeméti gyakorlat gyökerei a régmúltig nyúlnak vissza, ugyanis az USA és a NATO már hosszú évek óta együtt dolgoznak hasonló gyakorlatokon. A közös együttműködés ezen újabb állomásán a kiképzés és a közös fejlődés jegyében telik. A gyakorlat elsődleges célja az amerikai és a magyar légierő közötti együttműködés.

Christensen alezredes rámutatott arra, hogy az ilyen közös gyakorlatok nagy előnye, hogy a felek kölcsönösen megismerkedhetnek a másik ország vadászgépeinek előnyeivel és korlátaival, ezáltal növelve az együttműködés mértékét. A gyakorlások során jellemzően manőverező légiharcot folytatnak, ahol egy-egy gép küzd meg egymással. De lehetőség van géppárokkal végrehajtott, nagyobb hatótávolságú légiharcrakétákkal végzett feladatokat is repülni. A gépek szeptember 9-én „csaptak” először össze. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2015. szeptember 22. 12:20
Nem szeretem ha mellébeszélnek. Nem akarznk amerikai haderőt! Jöjjön a német ha már valaki ide akar jönni a NATO-ból, de ne amerikai agresszor!
Valandil
2015. szeptember 22. 11:45
Ha már a sas le lett fordítva, akkor a griffet is le lehetne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!