Brave Warrior 2015: amerikai katonák keltek át a Mosoni-Dunán

2015. szeptember 18. 12:41

Magyar vezetéssel tart hadgyakorlatot a NATO Brave Warrior néven. A gyakorlat, mely október 21-ig tart, látványos mozzanattal vette kezdetét. A magyar és amerikai erők vízi átkelést hajtottak végre Győr közelében a Mosoni-Dunán.

2015. szeptember 18. 12:41

A NATO Brave Warrior 2015 néven magyar vezetéssel indít hadgyakorlatot. Az eseményen, mely október 21-ig tart, hat nemzet kétezer katonája vesz részt. A gyakorlat látványos mozzanattal vette kezdetét. Az amerikai erők magyar alakulatok segítségével vízi átkelést hajtottak végre harcászati körülmények között Győr közelében a Mosoni-Dunán. 

A bemutató keretében körülbelül száz amerikai katona vezetésével ötven harcjármű kelt át a honvédség által épített mobilhídon. 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2015. szeptember 19. 07:07
A másik én azt a gyakorlatot inkább "Brave Dog"-nak hívnám!
wartog
2015. szeptember 19. 07:00
bedugjuk megint a fejünket a hurokba. Az orosz meg éppen beállít majd ide is egy rakétát. Kell ez nekünk? Hát már sose tanulunk? Nem lehetne a csehek pédáját követni? A másik meg az, hogy ez megint egy cionista döntés, hogy Magyarországra mindenképpen kell amcsi haderő az izraeliták védelmére.Aki ezt nem látja az idióta!
hajjaj
2015. szeptember 18. 21:43
..." még sok minden."... Mire gondolsz? Csak nem jár oda is a greyhound szukája franciázni? "nemetet is tud" "greyhound 2012. szeptember 25. 18:05 * * 2 @greyhound "Én is szeretem az olasz konyhát, de krumpli nélkül nem élet az élet, ez tény". Igazan? Mi az 5 kedvenc olasz foztod? Nem kell olaszul irni, lehet magyarul is. Ha ra megfelelo szo. Buszke vagyok ra, hogy tudok olaszul is rendelni, az angolon, a magyaron es a nemeten kivul. Kinaiul es franciaul meg nem, de kemenyen dolgozom rajta. Franciazni a felesegemmel szoktam. O mar otthon tanulta... :-)))) "
matykox
2015. szeptember 18. 16:50
Az egészben azonban az a valóban érdekes, hogy a "bajtársak" kinek akartak - és fognak is még egy jó hónapig - üzenni. FÖLÖTTÉBB érdekes. Nem fogják a száraz martini fölött elejtett tanácsokat nyilvánosan elismételni. Amúgy biztos azért jöttek, hogy biztosítsák a senki - csak a kormányunk - által féltett schengeni határt. Nehogy valamelyik barnaseggű lábát fölsebezze valaki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!