Jogellenesen fizettetett a MÁV a bevándorlókkal

2015. augusztus 12. 11:06

A gyors- és sebesvonati pótjegyeket is kifizettette a MÁV a bevándorlókkal, holott egy kormányrendelet értelmében az számukra ingyenes. Elvileg visszafizetik a többletet, gyakorlatilag aligha.

2015. augusztus 12. 11:06

Gyorsvonatra és sebesvonatra pótjegyet fizettettek a migránsokkal a MÁV alkalmazottai. Az eljárás jogellenes volt, mivel ezek igénybevétele egy kormányrendelet alapján ingyenes számukra. 

A MÁV elismerte a hibát, és azt mondja, visszafizeti a jogtalanul beszedett összegeket. Ehhez azonban az eddigi gyakorlat szerint postai cím és bankszámla lenne szükséges – hívták fel a figyelmet önkéntesek.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2015. augusztus 13. 11:13
Vannak egyenlőek és egyenlőebbek. A híradások szerint a népvándorlók 80-90 %-a életerős katonakorú (katona?) férfiember. Jól öltözött, okos telefonnal rendelkezik, van pénze. Akkor mi miért nem utazhatunk ugyanúgy ingyen, mint a népvándorlók? Ha nálunk a 65 feletti nyugdíjas - aki Horn Gyula italos kedve óta - ingyen utazhat - gyorsvonati pótjegye, helyjegyet fizet. Miért éri a magyar állampolgárokat hátrányos megkülönböztetés. Mi végig itt dolgoztunk, ezek a jött-mentek most épp erre népvádorolnak....
balbako_
2015. augusztus 13. 09:34
Nem elég, hogy pofátlanul idejönnek, még velünk az állampolgárokkal fizettetik az útjukat. A kormány helyében a TV2-vel fizettetném ki a jegyek árát késedelmi kamatokkal.
Kvasztics Fedor
2015. augusztus 13. 09:19
Az ilyenek láttán kezdek a szélsőségesek felé húzni. Torkig vagyok a Helsinki Bizottsággal és a politikai korrektséggel, amikor az erőszakosan beözönlő jöttmentek kedvezményeiről hallok. Amíg az a helyzet, hogy ha egy vajdasági magyar akarna papírok nélkül átjönni, azt visszaküldenék, addig nekem ne pofázzanak a menekültekről. Menjenek a hozzájuk jóval közelebb lévő, gazdag arab államok felé, oda jobban illenek minden tekintetben.
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 13. 08:30
Következő az lesz hogy orbán épít nekik stadiont Hiszen már 110+ EZEREN vannak és ennyi embernek már jár stadion Természetesen nekik ingyenes a belépés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!