DK: Elmúlt öt év, korrupció a neved

2015. augusztus 25. 12:15

A DK szerint a kormánykonferencián nem az elmúlt éveket értékelik, hanem a menetrendet készítenek a következő évek lopásaihoz. A párt úgy gondolja: Orbán Viktortól az lenne az egyetlen elfogadható kormányértékelés, ha „teljes csapatával távozna a hatalomból”.

2015. augusztus 25. 12:15

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az elmúlt öt év kormányzati tevékenységét egyetlen szóval, a korrupcióval össze lehet foglalni. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, a kormánykonferencián nem az elmúlt éveket értékelik, hanem a menetrendet készítenek a következő évek lopásaihoz.

Mint mondta, az elmúlt öt év kormányzásnak nevezett ámokfutását a magyar embereknek is értékelni kell. A szóvivő szerint az elmúlt években a magyar emberek azt érezték, hogy a gazdaság rosszabbul teljesített, gyengült a forint, az államadósság rekordra nőtt, félmillió magyar menekült el az „Orbán-rendszer elől”, a statisztikák szerint négymillió szegény él Magyarországon. Hozzátette: az elmúlt öt évben odavesztek a szabadság és a demokrácia intézményei. Szóvá tette a többi között a Quaestor-botrányt, a trafikpályázatokat, a kaszinókoncessziókat, a földtörvényt.

Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: „túl vagyunk egy maffiaháborún” a korábban minden pályázatot elnyerő Simicska Lajos és Orbán Viktor között. A rendszer „Simicskái” most már Mészáros Lőrinc, Garancsi István és Andy Vajna, ők nyerik a közbeszerzési pályázatokat – közölte. Elmondta, a DK szerint Orbán Viktortól az lenne az egyetlen elfogadható kormányértékelés, ha „teljes csapatával távozna a hatalomból”.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asszem
2015. augusztus 27. 08:45
Nem létező korrupcióval való dobálózás csupán arra jó, hogy kiváltsa a a szaremberekből az értelmetlen szardobálásra való hajlamot! Pánikot kell kelteni, állandó veszélyérzetet, az embereket meg kell bénítani, hogy a Magyarországon révbe jutott, új szárnyakat kapó társadalmi, művelődési és főként gazdasági keletű fejlődést mielőbb fellehessen tartóztatni! Az élet jobbá vált Magyarországon Gyurcsány éra óta és ezt nem lehet tagadni! Tehát minél nagyobb számban össze kell fognunk, hogy mi lehessünk ezentúl Európa követendő működőképes gazdasági modellje! És fog működni a dolog, ha a soraink közé bevetett brüsszeli ármánykodás, nem vakítja el a józanságunkat! Az egész világ csodálni fogja teljesítményeteket és nem fogják érteni azt, hogy ők miért nem érhetnek el hasonló eredményeket! Nem értik majd meg, hogy ahhoz, hogy ez így alakuljon , először is mindenüvé nagy szükség lesz a magyar ész utolérhetetlenül egyedi lekörözhetetlen alkotóerejére!
asszem
2015. augusztus 27. 08:32
Gömböc, mert te már az vagy annyi segget kinyaltál már, a te neved véletlenül nem úgy hangzik épp, hogy Gréczy Zsolt?!!!
asszem
2015. augusztus 27. 08:28
Ez a korrupcióval való vagdalkozás jelek szerint uniós sablon, mindenkit meg lehet vádolni korrupcióval, hiszen, ha vádolásaidat nem támasztod alá számadatokkal, amelyek nem léteznek, mondhatsz bármit e témában, mert úgy sem fognak téged felelősségre vonni téged. Ugyanez folyik Oláhiában, ha a korruptaknak nincs mit mondaniuk, minden létező konkrét bizonyítékok nélkül elkezdenek vagdalkozni az ellenlábasok irányába, hogy így a másik félt is lejárassák. Nincs annál nagyobb gazemberség, mint mikor saját országod tisztességesen szolgáló polgárait minden konkrét bizonyíték nélkül, vég nélkül gyalázod! Amely gyalázkodáshoz mindig is hozzácsatlakoznak a az átkosbéli rühös kitartott temetőbogarak! De aki magyar embert gyaláz, az Jóistent megharagítja, így döglenek meg rendre idő előtt a legnagyobb liberális szarkeverő patkányok!
catalina9
2015. augusztus 26. 10:09
Amikor a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai 2003-ban benyomultak a Strabag magyarországi igazgatójának irodájába, a jegyzetfüzetében 2002. szeptember 10-i dátummal megtalálták a frissen kiírt sztrádapályázatok eredményére vonatkozó tipposzlopot - ami minden elemében egyezett a két hónappal későbbi tenderbontás adataival. (A GVH azóta jogerősen pert nyert a hat éve kartellező útépítők ellen, az állam pedig keresetet indított az "összebeszélésből" eredő kár megtérítésére.) …Az Euro:contact-fejléces papírokon az MSZP-expénztárnok Puch László, az SZDSZ kincstári és székházügyeiben egykor eljáró Matyi László, illetve a volt liberális pártelnök Kuncze Gábor neve is tucatnyiszor feltűnik - nem egy esetben a velük folytatott állítólagos lobbitársalgások helyével és idejével együtt. S hogy ne hagyjunk kétséget az Euro:contact politikai-gazdasági beágyazottságáról, az alábbiakban felsorolásszerűen ismertetjük a cég kapcsolatrendszerét: • Az Euro:contact két egykori főalakja, Alexander Zach és Aczél Zoltán - a Strabag-vezér Hans Peter Haselsteiner által nyíltan támogatott - osztrák Liberális Fórumban politizál. Zach mára kiszállt a cégből (és mint írtuk, a pártelnöki székből is). Aczél viszont jól kamatoztatja kettős, politikusi és lobbiszakemberi énjét. Noha az osztrák lapok csak a LiF-vezetők 2003-2005-ös üzleti tevékenységét vizsgálták, a valóságban Aczél ezután is tartotta a kapcsolatot Magyarországgal. Utoljára 2007. február 20-án járt "a liberális párt képviselőjeként baráti látogatáson" a sztrádamilliárdokról döntő, még az SZDSZ által vezetetett Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban - legalábbis a beléptető rendszer tanúsága szerint. Hiába kérdeztük, Aczél nem válaszolt a kérdésre, hogy hányszor tárgyalt Strabag-ügyekben Kóka János volt pártelnökkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!